Opinie o Nas

Produkt dnia

795 816 067 | 533 232 691
0
,2080,2283,
Kurkuma i kurkumina. Kurka wodna, ale zdrowe!

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę słowo „kurkuma” a w odpowiedzi otrzymamy bardzo ciekawe wyniki. A to pięć (tylko?) powodów do regularnego spożywania tej przyprawy, ktoś inny przekonuje nas, że powodów jest aż jedenaście, wszystkie potwierdzone naukowo. Jeszcze w innym miejscu w sieci mówią o cudownych właściwościach tego sproszkowanego korzenia…i wszyscy oni mają rację.

czytaj całość »
Jedz migdały każdego dnia!

Jedz migdały każdego dnia!

Bogate w minerały, witaminy. Pełne, uważanych za zdrowe, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sprawdzone, polecane i dostępne. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś/zrobiłeś koniecznie wprowadź migdały do swojej diety. Nie pożałujesz!

czytaj całość »
Ocet jabłkowy - jak ugryźć to jabłko?

Stosowany od starożytności obrósł legendą. Niektóre jego „legendarne” właściwości znajdują potwierdzenie w nauce i obserwacjach, niektóre nie. Ocet jabłkowy to substancja naturalna a prawie wszystko, co dała nam natura, o ile zastosujemy z umiarem, rozwagą i wyczuciem, może przynieść nam korzyść. Spróbujmy więc wykorzystać naturalne właściwości octu otrzymywanego z jabłek.

czytaj całość »
Olej kokosowy - najzdrowszy tłuszcz na świecie

Olej kokosowy - najzdrowszy tłuszcz na świecie

Z powodzeniem od wieków stosowany w Azji, od jakiegoś czasu wraca do łask w Europie, w której kiedyś uznawany był wręcz za szkodliwy. Czas, a przede wszystkim naukowe badania zweryfikowały negatywny stosunek do oleju kokosowego. Przyjrzyjmy się właściwościom oleju, którym obdarowuje nas twardy orzech kokosowej palmy.

czytaj całość »
Nasiona chia - wkład Azteków do zdrowej diety

Nasiona chia - wkład Azteków do zdrowej diety

Kiedyś jedno z podstawowych ziaren w diecie ludów Ameryki Południowej, dziś przebój w zdrowej, zrównoważonej kuchni. Przyjrzyjmy się niewielkim nasionom szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.) czyli chia i zastanówmy się, dlaczego obok kukurydzy i fasoli to właśnie nasiona chia upodobali sobie Aztekowie.

czytaj całość »
Mąka migdałowa - z zaletami migdałów, bez wad pszenicy
Mąka migdałowa - z zaletami migdałów, bez wad pszenicy

Mąka migdałowa - z zaletami migdałów, bez wad pszenicy

Słodki, migdałowy, lekki biały proszek z zaletami! Bogate źródło jednonasyconych i wielonasyconych kwasów tłuszczowych, mało węglowodanów, dużo błonnika, witaminy i minerały. Mąka migdałowa ma mnóstwo zalet a wynikają one bezpośrednio ze świetnych właściwości samych migdałów. Przyjrzyjmy się bliżej temu zamiennikowi zwykłej mąki.

czytaj całość »
Masło orzechowe - dobry dodatek do zdrowej diety
Masło orzechowe - dobry dodatek do zdrowej diety

Masło orzechowe - dobry dodatek do zdrowej diety

Czy na diecie musimy odmawiać sobie wszystkiego? Nieprawda. Czy musimy wyeliminować tłuszcze? Nieprawda. Możemy jeść wszystko ale róbmy to mądrze, świadomie i z umiarem. W naszych poszukiwaniach składników zdrowej diety trafiliśmy na masło orzechowe. Jeść, czy nie jeść? Zdecydowanie jeść, ale…

czytaj całość »
Czy ksylitol jest bezpieczny?
Czy ksylitol jest bezpieczny?

Czym jest ksylitol?
Ksylitol to naturalny cukier otrzymywany z kory fińskiej brzozy. Śladowe ilości ksylitolu znajdziemy w niektórych owocach. Występuje w truskawkach, malinach, jeżynach, gruszkach czy śliwkach. Znajdziemy go również w kukurydzy, ale o tym za chwilę.

czytaj całość »
Erytrol - czy zdrowy cukier istnieje?
Erytrol - czy zdrowy cukier istnieje?

Erytrol, zwany też erytrytolem, wygląda jak zwykły cukier z torebki. Krystaliczny, biały, bezwonny. Smakuje prawie jak zwykły cukier, można nim posłodzić herbatę, użyć do ciast czy deserów. Ma jednak kilka właściwości, dzięki którym zasłużył sobie wśród dietetyków na miano zdrowego cukru.

czytaj całość »
Daktyle suszone

daktyle suszoneSuszone daktyle - samo zdrowie

Uprawiane nieprzerwanie od 7000 roku p.n.e. stanowią podstawowy składnik diety w krajach arabskich. Wraz z jęczmieniem, pszenicą, soczewicą, fasolą, czosnkiem i cebulą są jednym z siedmiu świętych pokarmów judaizmu. Ich właściwości sprawiają, że przebojem wdzierają się na światowe rynki. Cóż takiego mają w sobie te niewielkie owoce daktylowca?

czytaj całość »
5 zdrowych produktów w diecie człowieka

5 zdrowych produktów w diecie człowieka

Moda na zdrowie i zdrowe żywienie zdobywa co raz więcej zwolenników. W gąszczu ofert czasem trudno wychwycić naprawdę cenne propozycje, dlatego przedstawiamy zestawienie 5 zdrowych produktów, które z pewnością wzbogacą nasz codzienny jadłospis.

czytaj całość »
Moringa

Liście moringa – jakie mają właściwości?

Popularność zdrowej żywności wciąż rośnie, co nie powinno dziwić ze względu na jej zbawienny wpływ na nasze ciało. Zdrowy styl życia to regularny ruch, a także odpowiednie odżywianie – często kluczowe dla naszego samopoczucia. Odpowiednia, bogata w wartościowe składniki dieta to podstawa, aby czuć się dobrze i młodo. Dlatego warto sięgnąć po liście „drzewa młodości” – drzewa Moringa. Nie bez powodu się tak o nich mówi – liście drzewa Moringa należą do jednych z bardziej wartościowych dla naszego organizmu produktów żywieniowych. Warto zapoznać się z właściwościami tej rośliny i zastanowić się nad wprowadzeniem jej do diety.

czytaj całość »
Guarana - co warto o niej wiedzieć

"Guarana - co warto o niej wiedzieć?"

Guarana to roślina coraz częściej zastępująca filiżankę kawy o poranku. Już sam wygląd jej owoców, przypominających ludzkie oczy, powoduje, że zaczynamy zastanawiać się, jakie ciekawostki kryje w sobie. Lista jej zalet jest niezwykle długa, dzięki czemu jest to absolutny „must have”, jeśli zaliczamy się do osób dbających o zdrowie. Czym może zaskoczyć nas guarana?

czytaj całość »
Guarana – naturalna energia dla osłabionego organizmu.

Nasiona guaranyGuarana – naturalna energia dla osłabionego organizmu. W okresach przemęczenia, wycieńczenia czy wytężonego wysiłku zarówno fizycznego jak i umysłowego, niezastąpionym energetykiem może okazać się guarana. Nasiona Guarany zawierają cztery razy więcej kofeiny niż ziarna kawowca. Guarana dodaje energii, poprawia nastrój, oraz koncentrację.

czytaj całość »
Maca - adaptogenna roślina wzmacniająca i odżywiająca ludzki organizm.

Korzeń MakaMaca jest roślina adaptogenną – co oznacza tyle iż jej działanie dostosowuje się do indywidualnych potrzeb organizmu, w zależności od wieku i płci. Czyli organizm sam wie co i w jakich ilościach czerpać z właściwości maki. Jak wykazują badania, działanie macy czy też maki bo tak również się ją nazywa, ma wpływ na choroby powodujące osłabienia organów, czy to wzroku, słuchu. Maca skuteczna jest w przeciwdziałaniu bezsenności, osteoporozie. Generalnie maca ma bardzo korzystny wpływ na odżywienie organizmu.

czytaj całość »
Copyright © 2017
Wszystkie znajdujące się w serwisie znaki towarowe i nazwy firm, zostały użyte jedynie w celu informacyjnym i są wyłączną własnością tychże firm. Cennik nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.

Żaneta Wenda "ProWend.com" | ul. Zawadka 96A | 34-100 Wadowice | woj. małopolskie | tel:.795816067 | e-mail:sklep@swojskapiwniczka.pl

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl