
Kategorie
![Sól Himalajska różowa Drobna [HURT] -25kg - Swojska Piwniczka](/environment/cache/images/300_300_productGfx_07a9c51842159a36994353d0e1d6fcb1.jpg)




Sole rodzajowe
Sól to przyprawa obecna w każdej kuchni. Większość z nas używa jej w formie zwykłej soli kuchennej i nie wie, że istnieje wiele innych rodzajów soli i wszystkie są dużo zdrowsze. Jaka sól sprawdzi się najlepiej do danego rodzaju potrawy i którą wybrać?
Sól kłodawska, morska, himalajska czy ziołowa - którą wybrać?
Sól morska jest powszechnie znanym zamiennikiem soli jodowanej czy kamiennej - powstaje przez odparowanie morskiej wody. Przed użyciem, najlepiej zmielić ją w młynku lub utłuc w moździerzu. Sól himalajska to krystaliczna odmiana soli. Pochodzi z pokładów powstałych 250 milionów lat temu w Himalajach, we wschodnim Karakorum. Jest produktem w stu procentach naturalnym i świetną alternatywą dla zwykłej soli kuchennej. Sól kłodawska sprawdza się doskonale do przetworów warzywnych - jest pełnowartościową solą wysokiej jakości, o naturalnych walorach smakowych. Sól ziołowa odznacza się wyjątkowym smakiem i aromatem, którego nie sposób pomylić z żadnym innym. Oprócz soli, posiada w składzie zioła, takie jak bazylia, cząber, gorczyca, pieprz czarny czy oregano. Dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi, sprawdzi się świetnie jako dodatek do dań mięsnych, sosów i zup. To oryginalna kompozycja, która doda charakteru każdej Twojej potrawie!