Menu
Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania

Cukier kokosowy 

Wyśmienity naturalny i nierafinowany cukier powstający z soku kwiatów palmy kokosowej, występuje również pod nazwą cukier palmowy. Cukier kokosowy powstaje z soku kwiatu palmy kokosowej, Sok pozyskiwany jest poprzez nacinanie kwiatów i zbieranie lejącego się z nich soku lub poprzez mechaniczne wyciskanie zerwanych kwiatów. Sok palmy kokosowej poddawany jest redukcji, lekko podgrzewany bądź wystawiany na działanie temperatury promieni słonecznych, jednak całość odbywa się w zacienionym miejscu, aby promienie słoneczne nie uszkadzały wartościowych składników syropu. Syrop redukowany jest do momentu uzyskania kryształków cukru, mocno pokrytych melasą. Cukier kokosowy ma specyficzny ciemny kolor i karmelkowy smak.
Przy słodzeniu delikatnych potraw czy herbaty, jego smak jest wyczuwalny w potrawach. Cukier kokosowy nadaje się do słodzenia deserów, ciast, jogurtów czy mleka. Dodaje słodyczy i karmelowego posmaku.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium