Kategorie
Czekolada bez glutenu i laktozy.
Słodycze bez glutenu
Słodycze mają wielu miłośników na całym świecie – nic dziwnego, w końcu charakteryzuje je pyszny smak, który jest źródłem energii, endorfin i niesamowitego, głębokiego smaku. Chętnie więc wybieramy je jako przekąskę na drugie śniadanie, kupujemy gdy mamy "na coś ochotę", delektujemy się na przerwie lub jako dodatek do ulubionej herbaty i kawy. Jednak osoby, które chcą się zdrowo odżywiać i dobrze wyglądać nie powinny spożywać ich w zbyt dużej ilości. Tylko jak sobie odmówić? W naszym sklepie znaleźliśmy rozwiązanie, dlatego klientom oferujemy słodycze zdrowe oraz słodycze bezglutenowe. Te drugie odpowiadają na potrzeby osób, które cierpią na nietolerancję glutenu (tzw. celiakię). Ta choroba immunologiczna wymaga wprowadzenia zbilansowanej diety - tj. pozbawionej określonych zbóż oraz składników przetworzonych.
Słodkie przekąski, takie jak: czekolady, ciastka, batoniki, a nawet chipsy mogą być zdrowe i pożywne. W końcu wszystkie zostały wykonane z naturalnych składników, nie zawierają konserwantów, sztucznych barwików ani tradycyjnych cukrów. Ich czysty skład sprawia, że nie tylko dostarczasz sobie endorfin i przyjemnego, słodkiego posmaku, ale także zdrowia. Zobacz więc nasze słodycze bezglutenowe i ciesz się słodkimi przekąskami, bez obawy o zdrowie i restrykcje dietetyków.
Słodycze bezglutenowe
Nasze produkty są dużo zdrowsze od tradycyjnych słodyczy, a jednocześnie pozostają bardzo smaczne. Ciastka bezglutenowe ze skrobi kukurydzianej to doskonała alternatywa dla tradycyjnych przekąsek tego typu. Będą doskonałym dodatkiem do kawy, zarówno dla osób chorujących na celiakie, jak i dla wszystkich zdrowych miłośników superfoods.
Oferujemy również czekolady bezglutenowe stworzone z naturalnych składników i uzupełnione owocami. Do wyboru jest czekolada biała, ale również gorzka w wielu różnych smakach, dzięki czemu każdy znajdzie swoją ulubioną.
W naszej ofercie znajdziesz także oryginalny syrop klonowy, który stanowi doskonałe źródło naturalnego cukru. Co więcej można stosować go do naleśników, gofrów, lodów, ale także dodać do kawy lub herbaty. Warto również zauważyć, że oferowany syrop klonowy zawiera potas, a także magnez, dzięki czemu jest nie tylko naturalny, ale również zdrowy.
Wybierz swoje ulubione słodycze i zamów je jeszcze dziś. Sprawdź smaki oferowanych czekolad, ciastek oraz batoników.
Cukierki bezglutenowe
Jeśli uwielbiasz słodkie landrynki, mentosy, cukierki miętowe lub draże owocowe, a nie możesz spożywać glutenu - nic straconego. Obecnie na rynku istnieje sporo producentów, którzy w produkcji słodkich pastylek nie używają zbóż oraz składników, które mogłyby potęgować alergię i nietolerancję. Bezglutenowe cukierki i gumy są więc idealną propozycją dla wszystkich smakoszy klasycznych słodkości.
Ciastka bez cukru i glutenu
Kto z nas nie uwielbia słodkich ciasteczek, kruchych wafelków, krakersów lub ciast na bazie czekolady i galaretki? Na szczęście nie musisz z nich rezygnować będąc na diecie lub chorując na celiakię. Bezglutenowe słodycze stały się na tyle popularne, że na półkach spotkasz ogrom bezglutenowych propozycji do kawy lub herbaty.
Czekolada bez glutenu i laktozy
Nie tak dawno na rynku konsumenckim pojawiły się wegańskie i bezglutenowe czekolady. Dzięki tak niecodziennemu połączeniu produkty pozbawione są najpopularniejszych alergenów, które mogą być przyczyna niestrawności lub poważnych niedoborów witamin i minerałów. Jeśli marzą Ci się klasyczne słodycze - jak np. czekolada, praliny czy bombonierki - sięgnij po zdrowsze alternatywy.
W Swojskiej Piwniczce udowadniamy, że słodycze bez glutenu mogą być słodkie, pyszne i doskonałe jako przekąska czy dodatek do kawy. Ich smak nadal podbija kubki smakowe i stanowi za idealną alternatywą dla mniej zdrowych lub alergizujących słodyczy.