Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania
KAROB MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO 800G KAROB MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO 800G
Producent: BAKRA
Cena: 44,86 zł
zobacz więcej
KAROB MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO 370G KAROB MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO 370G
Producent: BAKRA
Cena: 24,82 zł
zobacz więcej
  • promocja - %
  • nowość
SYROP BURACZANY BIO 450 g - HORIZON SYROP BURACZANY BIO 450 g - HORIZON
Producent: HORIZON
Cena: 23,60 zł
- +szt
szt
zobacz więcej
SYROP DAKTYLOWY 345 g - NATURAVENA SYROP DAKTYLOWY 345 g - NATURAVENA
Producent: NATURAVENA
Cena: 11,31 zł
- +szt
szt
zobacz więcej
SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g - HORIZON SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g - HORIZON
Producent: HORIZON
Cena: 19,49 zł
- +szt
szt
zobacz więcej
SYROP KLONOWY C BIO 500 ml - HORIZON SYROP KLONOWY C BIO 500 ml - HORIZON
Producent: HORIZON
Cena: 63,38 zł
- +szt
szt
zobacz więcej
SYROP KLONOWY C BIO 950 ml - HORIZON SYROP KLONOWY C BIO 950 ml - HORIZON
Producent: HORIZON
Cena: 109,70 zł
- +szt
szt
zobacz więcej

Co to jest melasa?

Melasa to ciemnobrązowy, gęsty syrop o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny przy produkcji cukru spożywczego. Z uwagi na jej ciemny (niekiedy wręcz czarny) kolor melasa nazywana jest czasem "czarnym złotem". Melasa jest dobrym źródłem żelaza, selenu i miedzi. Wszystkie te pierwiastki pomagają w zachowaniu prawidłowego zdrowia kości.

Którą melasę wybrać?


Melasa trzcinowa (syrop trzcinowy) ma przyjemny smak i cenne właściwości. Można ją używać do słodzenia kawy, herbaty, deserów oraz wypieków, jest świetnym dodatkiem do pierników.
Karob - melasa z chleba świętojańskiego - karob to substytut kakao; przez niektórych ceniony wyżej niż kakao. Dzięki swoim składnikom dedykowany jest dla każdego. Karob w przemyśle cukierniczym stosowany jest jako zamiennik kakao przy produkcji czekolady. Jednak z punktu widzenia zdrowotnego jest on bardziej wskazany niż kakao. Karob nie zawiera kofeiny oraz teobrominy a także kwasu szczawiowego.
Syrop daktylowy - daktyle są bardzo popularne w krajach arabskich. Wykorzystuje się je tam do syropu zwanego "miodem daktylowym". Syrop daktylowy jest idealnym dodatkiem do słodzenia herbaty, kawy, jako dodatek do deserów.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium