Cenna roślina dzięki wyjątkowym właściwościom swoje zastosowanie znalazła w medycynie, przemyśle farmaceutycznym i spożywczym. Morwa biała suszona bez pestek dostępna w asortymencie naszego sklepu internetowego to nie tylko przepyszna, słodka przekąska. To również produkt zawierający substancje mające wpływ na obniżenie poziomu cukru we krwi. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Morwa biała - właściwości
Owoc słynie ze swoich dobroczynnych właściwości, wykazuje bowiem m.in. właściwości antyoksydacyjne. Liście mają obniżać wysokie ciśnienie oraz cholesterol, co może przełożyć się do zmniejszania prawdopodobieństwa zachorowania na miażdżycę. Zawiera również składanki obniżające poziom cukru we krwi, posiada bowiem związek DNJ, który zmniejsza szybkość rozkładu skrobi na cukry proste. Chętnie stosowana jest w diecie przez osoby borykające się z nadwagą. Suszone owoce bez pestek dostępne są w kilku praktycznych pojemnościach - od 100 g nawet do 700 g i w atrakcyjnej cenie.
Suszone morwy białe mają charakterystyczny jasny kolor, przypominający kremową lub słomkową biel. Często mają kształt owalny lub kulisty, przypominający suszone jagody. Morwa biała ma łagodny, delikatny smak o lekko słodkim i orzeźwiającym charakterze. Są mniej kwaśne w porównaniu do innych odmian morw suszonych. Morwa biała ma miękką i soczystą konsystencję, co sprawia, że są przyjemne w jedzeniu. Ich tekstura jest delikatna i lekko kleista. Morwy białe suszone są również cenne pod względem składników odżywczych. Zawierają błonnik, witaminę C, witaminę K, żelazo, potas i inne minerały. Są również bogate w przeciwutleniacze, które przyczyniają się do ochrony komórek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Zastosowanie morwy białej
Owoce morwy białej są smaczną i zdrową przekąską. Można je jeść prosto z opakowania jako smaczny i pożywny dodatek do podjadania między posiłkami. Są idealne do dodawania do różnych deserów. Można je używać jako składnik w ciastach, ciastkach, muffinkach, musach czy deserach mlecznych, nadając im delikatny smak i słodycz. Można dodać morwy białe suszone do różnych wypieków, takich jak chleb, bułki, babki, serniki czy ciasta. Nadadzą im subtelny smak i dodadzą interesującej faktury. Morwa może być również dodawana do sałatek. Ich delikatny smak i jasna kolorystyka są atrakcyjnym uzupełnieniem dla świeżych warzyw. Można dodać morwę białą do smoothie, nadając im naturalną słodycz i dodatkową porcję składników odżywczych.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.