Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Budyń Bezglutenowy, Kisiel Bezglutenowy

OKAZJA BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON OKAZJA BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
Producent: AMYLON
Cena: 2,99 zł 4,13 zł
- +szt
szt
zobacz więcej
  • promocja - %
  • promocja - %
  • promocja - %
  • promocja - %
  • nowość

 Spis treści:

Budyń bezglutenowy

Nietolerancja glutenu to coraz częściej diagnozowane schorzenie, które wymaga starannie dobranych, zaufanych produktów i czystego składu. Dieta bezglutenowa nie wybacza błędów i potknięć, dlatego tak ważne jest, aby wybierać wyłącznie przetestowane, sprawdzone i bezpieczne artykuły spożywcze.

Rosnąca świadomość konsumencka przyczyniła się do powstania wielu, nowych produktów bezglutenowych. Wśród niech jest m.in. budyń, który stanowi za doskonałą propozycję na przekąskę, białkową kolację lub dodatek do deserów w towarzystwie owoców, syropów i galaretek.

W Swojskiej Piwniczce dbamy o wszystkich klientów, dlatego też w naszej ofercie znajdziesz budyń o smaku waniliowym, czekoladowym i owocowym. Każdy z nich wyróżnia się bezglutenowym składem, stanowiąc tym samym za bezpieczną propozycję dla osób na dedykowanej diecie eliminacyjnej lub dla pacjentów, cierpiących na celiakię.

Czym jest budyń bez glutenu?

Budynie bezglutenowe to idealna opcja dla pacjentów ze schorzeniami układu pokarmowego lub osób borykających się z celiakią. W naszej ofercie znajdziecie budynie bio: bezglutenowy budyń waniliowy, bezglutenowy budyń czekoladowy, jak również kisiele i inne dodatki do ciast i deserów. Tak szeroki wybór pozwoli Ci stworzyć zdrowy i pożywny posiłek - zarówno dla siebie, jak i dla swoich dzieci. Jeśli więc ograniczasz pszenicę i zboża, cierpisz na dolegliwości ze strony układu pokarmowego lub walczysz z alergiami - to właśnie budyń bez glutenu powinien zawitać w Twojej kuchni. Z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców, a także biszkoptów, konfitury i gęstych soków doskonale sprawdzi się na śniadanie lub podwieczorek - np. jako alternatywa dla ciast, owsianek i batoników.

Zamiast składników posiadających gluten - w budyniu znajdziesz skrobię kukurydzianą i dodatki, takie jak np. kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. Prosty skład to gwarancja nie tylko bezpieczeństwa, ale także zdrowia i udanego dania - np. tarty, sernika lub ciast bez pieczenia.

Budyń BIO - czyli?

Dopisek "BIO" dotyczy produktów pozbawionych chemicznych i szkodliwych dodatków -tj. sztucznych barwników i konserwantów, które mogą powodować niestrawność i alergie skórne i/lub oddechowe. Ich skład jest starannie skomponowany, łącząc w sobie wyłącznie bezpieczne, sprawdzone składniki. Co więcej - ich produkcja oparta jest na metodzie, która nie wpływa negatywnie na środowisko.

Najpopularniejszym jest tzw. budyń Amylon, który polecany jest zwłaszcza przez dietetyków i zwolenników racjonalnego żywienia. Jeśli planujesz więc smaczny deser i jednocześnie pragniesz zadbać o swoje zdrowie, dietę i staranność posiłku - wybierz właśnie ten produkt z oferty Swojskiej Piwniczki. Brak glutenu nie wpływa negatywnie na smak, konsystencję czy formę budyniu. Co więcej, z powodzeniem przygotować go można z różnym typem mleka i napoju roślinnego, wspierając tym samym m.in. dietę wysokobiałkową lub wegańską.

Wśród dostępnych produktów znajdziesz wyłącznie sprawdzone budynie, które wyróżniają się doskonałym smakiem, atrakcyjną ceną i składem, który docenią miłośniczy zdrowego i zbilansowanego jedzenia. Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą oraz wybrania budyniu, który urozmaici Twoje dotychczasowe, codzienne menu. 

Kisiel bezglutenowy 

Kisiele bezglutenowe sprawiają, że osoby cierpiące na celiakię lub nietolerancje nieceliakalną mogą zasmakować się w słodkich, owocowych przekąskach, bez obawy o stan zdrowia i samopoczucie.

Celiakia jest bowiem chorobą autoimmunologiczną, której rozwój i stopień nasilenia uzależniony jest od środowiska, warunków psychicznych, a także - prowadzenia odpowiedniej diety. Dlatego też tak ważne jest, aby w swoim dziennym jadłospisie wprowadzać produkty pozbawione glutenu - białka, którego trudności w trawieniu uszkadzają m.in. kosmki jelitowe, doprowadzając do poważnych niedoborów i stanów zapalnych.

Świadomość diet bezglutenowych jest tak duża, że producenci wprowadzają do swojej oferty szereg dedykowanych produktów. Wśród nich jest właśnie kisiel bezglutenowy, który zachowuje wyjątkowy, owocowy smak, a przy tym - jest całkowicie bezpieczny. W ofercie jest m.in. kisiel bezglutenowy o smaku truskawkowym, malinowym, wiśniowym i porzeczkowym.

Kisiel owocowy - smak i zdrowie

Kisiel to słodki deser żelujący, przygotowywany na bazie wywaru i przecieru z gotowanych owoców. Bardzo często do jego produkcji wykorzystuje się także samodzielny przecier z surowych, miękkich owoców lub ze smażonego soku, zagęszczanego mąką ziemniaczaną. Wiele produktów w obróbce wzbogaca się glutenem, dlatego też "klasyczne" kisiele nie są rekomendowana osobom z nietolerancjami i chorobami o podłożu autoimmunologicznym. Producenci więc odpowiedzieli na ten aspekt i potrzeby klientów, produkując dedykowany kisiel bezglutenowy.

Wartości odżywcze kisielu uzależnione są od składu i sposobu produkcji. Oczywiście najlepiej jest wybierać produkty z niewielką ilością cukru. Ostatecznie więc głównym źródłem słodkości powinny być owoce, które gwarantują wyrazisty aromat i intensywny smak. Kisiel bezglutenowy o dobrym składzie jest m.in. źródłem antyoksydantów, pektyn i błonnika, który wspiera trawienie i wspomaga poprawną perystaltykę jelit. Dlatego też niepozorny kisiel jest idealnym sposobem na szybką przekąskę, zapewniając sytość na długi czas. Tak oto wybierając kisiel o smaku truskawek dostarczysz organizmowi witaminy A, E oraz witamin z grupy B. Kisiel jabłkowy z kolei wzbogacony jest o fosfor, magnez, wapń i sód, a malinowy - o kwas foliowy, tak ważny dla kobiet w ciąży.

Co ciekawe - kisiel to doskonały produkt osłonowy, który ochrania żołądek i wspiera poprawne trawienie. Dlatego też zaleca się go przy niestrawności, w leczeniu stanów zapalnych, przy wzdęciach lub przy spowolnionych metabolizmie.

Kisiel dla dzieci - jaki smak wybrać?

Kisiel to jedna z ulubionych, dziecięcych przekąsek. Pociechy bardzo chętnie wybierają go jako alternatywę dla czekolady, lodów i ciasteczek. Jako jeden z nielicznych może przekonać je do częstszego pałaszowania owoców, dlatego tak ważne jest, aby wybierać produkty z dobrym, zbilansowanym i bezpiecznym składem.

Wybierając kisiel malinowy, możesz podawać go ze świeżymi, soczystymi malinami, a wersja wiśniowa świetnie połączy się z odrobiną czekolady. Jeśli preferujesz kwaskowaty smak – wybierz owoce leśne lub prawdziwą królową słodkich deserów – truskawkę.

Czytaj składy poszczególnych kisieli i przede wszystkim - kupuj je w miejscach, gdzie zdrowie i jakość stoi na pierwszym miejscu. Skorzystaj więc z oferty Swojskiej Piwniczki i zapewnij swoim dzieciom przepyszną i zdrową przekąskę. Wybierz także kisiel bezglutenowy, jeśli cierpisz na celiakię, a mimo to masz ochotę na słodki deserek w typie instant.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium