ŁUPINA BABKI JAJOWATEJ 1kg babka jajowa Swojska Piwniczka
Opis
Łuski babki jajowatej stosowane są głównie, jako bogate źródło błonnika.
Zawierają dużo związków śluzowych i stanowią 10-15% łupiny nasiennej. W
momencie, gdy łuski zetkną się z wodą, pęcznieją.
Rola błonnika w
organizmie:
-przyspieszenie oczyszczenia organizmu z resztek
pokarmowych
-pozytywny wpływ na rozwój prawidłowej mikroflory
jelit
-pomoc w oczyszczeniu organizmu z toksyn i metali ciężkich
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto: 1Kg |
SKŁDNIKI: | Łuska Nasienna babki jajowatej |
KRAJ POCHODZENIA: | INDIE |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 12.2024 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 748 kJ (183 kcal) |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone (0,1 g) |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 0,9 g w tym cukry (0,6 g) |
BIAŁKO: | Białko: 1,1g |
SÓL: | Sól: 0,02g |
BŁONNIK: | Błonnik: 75g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Paweł Sroczyński
Bardzo dobra