FASOLKA MUNG 1Kg SWOJSKA PWINICZKA
Opis
Fasola mung to gatunek z rodziny bobowatych. Orientalna nazwa zdradza jej dalekowschodnie pochodzenie. Pochodzi z Indii, uprawiana jest w Azji Południowej, Malezji i Chinach, gdzie stanowi ważny składnik lokalnych kuchni. Fasola mung to intensywnie zielone ziarenka, przypominające wyglądem zawartość strąków naszego swojskiego groszku. Była znana i doceniana jeszcze przed naszą erą, kiedy to zwrócono uwagę na jej wyjątkowe walory smakowe i prozdrowotne. Dzięki temu mung do dzisiaj nazywana jest złotą fasolą.
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto: 1Kg |
SKŁDNIKI: | składniki: fasolka mung |
KRAJ POCHODZENIA: | Argentyna |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najepiej spożyc przed końcem: 04.2023 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna:1302 kJ / 315 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 1,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 45,9g w tym cukry 2,7g |
BIAŁKO: | Białko: 21,4g |
SÓL: | Sól: 0,05g |
BŁONNIK: | Błonnik: 15,7g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |