PŁATKI ZIEMNIACZANE Puree PLACKI ZIEMNIACZANE 500g Swojska Piwniczka
Opis
Do produkcji płatków ziemniaczanych użyto ziemniaków z wyselekcjonowanych
odmian jadalnych, nie modyfikowanych genetycznie, uprawianych pod ścisłą
kontrolą.
Płatki ziemniaczane zastosowanie:
- błyskawiczne purée ziemniaczane
- półprodukt do wyrobu dań ziemniaczanych, świeżych i mrożonek ( pyzy, krokiety, kluski śląskie, kopytka, pierogi)
- dodatek dla piekarnictwa
- panierka do ryb, mięs, itp.
- składnik do produkcji przekąsek: snacki, prażynki, chrupki
Składniki do przygotowania 5 porcji puree (około
1kg)
130g płatków ziemniaczanych
600ml wody
250ml mleka
4g
soli (płaska łyżeczka)
Przygotowanie puree
Zagotuj wodę z solą, po czym zdejmij
garnek z ognia.
Dodaj mleko i wymieszaj.
Dodaj płatki ziemniaczane, stale
mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstaw na 2-3 minuty, przed
podaniem jeszcze raz wymieszaj.
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto: 500g |
SKŁDNIKI: | Ziemniaki |
KRAJ POCHODZENIA: | POLSKA |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 03.2024 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1481kJ / 349kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: 0,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 75,6g - w tym cukry 1,7g |
BIAŁKO: | Białko: 4,8g |
SÓL: | Sól: 0,09g |
BŁONNIK: | Błonnik: 3g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |