Ksylitol jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy.Jest
równie słodki jak zwykły cukier, ale zawiera o 40% kalorii mniej.
Spożywanie Ksylitolu zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu
glukozy we krwi po jego spożyciu a niżeli po spożyciu żywności zawierającej
cukier.
Spożywanie KSYLITOLU zamiast cukru pomaga w zachowaniu
mineralizacji zębów.
Informujemy, iż oferowany przez nas cukier brzozowy Ksylitol pochodzi z
Finlandii. Produkt ten wytwarzany jest przez firmę Danisco Sweeteners- jedynego
producenta oryginalnego ksylitolu w Europie., Ksylitol pozyskiwany jest o z
drewna brzozy z dodatkiem innych drzew liściastych pochodzących z odpowiedniego
drzewostanu o wysokiej jakości .
Na terenie Polski Ksylitol został dopuszczony do spożycia i sprzedaży na
podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 marca 2003 roku (poz.
805).
Ksylitol został również dopuszczony do celów spożywczych na terenie Unii
Europejskiej według Sweetener Directive w 1994 roku.
Dane techniczne
MASA NETTO:
Masa Netto: 1Kg
SKŁDNIKI:
100% Oryginalny Fiński Ksylitol
KRAJ POCHODZENIA:
FINLANDIA
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM:
Najlepiej spożyć przed końcem: 03.2027
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g:
Wartość Energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal
TŁUSZCZE:
Tłuszcze: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
WĘGLOWODANY:
Węglowodany: 99,8g w tym cukry 0,2g
BIAŁKO:
Białko: 0g
SÓL:
Sól: 0g
BŁONNIK:
Błonnik: 0g
KONSERWANTY:
Produkt Bez Konserwantów
Opinie o produkcie (13)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Ilona
18 maja 2017
Jeden z zamienników cukru jaki używam, nadaje się nawet do wypieków.
Studio Wypieków Tradycyjnych i
23 czerwca 2017
Jedyny cukier jakiego używam.Dobra jakość w dobrej cenie
Basia
19 lutego 2018
Jeden z zamienników cukru jaki używam, smakiem przypomina zwykły cukier a zaletą jest ze ma 40% mniej kalorii.
Monika Grzeszykowska
22 marca 2018
Doskonały zamiennik cukru,ze wszystkich naturalnych słodzików ma smak i poziom słodkości najbardziej zbliżony do cukru.
Aleksandra Stremel
19 maja 2018
Dużo zdrowszy substytut cukru, niezastąpiony podczas robienia przetworów :)
Barbara J.
26 listopada 2018
Jeden z zamienników cukru jaki używam, smakiem przypomina zwykły cukier a ma mniej kalorii. Dobra jakość. Szkoda że jest tak drogi.
Aleksandra Frączkiewicz
15 stycznia 2019
Idealny zamiennik cukru.
Katarzyna Starzomska
2 marca 2019
Polecam świetna alternatywa zastąpienia cukru białego, a jak dla mnie niczym sie nie różni a daje lepsze i zdrowsze potrawy bez dodatku cukru
Agnieszka Marcinkowska
18 marca 2019
Doskonały zamiennik zwykłego cukru.Używam również do wypieków,po zmieleniu super miesza się z mąką.Polecam.Szkoda tylko,że jest taki drogi
ANNA BANASIAK
23 kwietnia 2019
Super zamiennik białego cukru, dodatek do dań na zimno i na gorąco np do deserów, wypieków a nawet w kosmetyce:)
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Ilona
Jeden z zamienników cukru jaki używam, nadaje się nawet do wypieków.
Studio Wypieków Tradycyjnych i
Jedyny cukier jakiego używam.Dobra jakość w dobrej cenie
Basia
Jeden z zamienników cukru jaki używam, smakiem przypomina zwykły cukier a zaletą jest ze ma 40% mniej kalorii.
Monika Grzeszykowska
Doskonały zamiennik cukru,ze wszystkich naturalnych słodzików ma smak i poziom słodkości najbardziej zbliżony do cukru.
Aleksandra Stremel
Dużo zdrowszy substytut cukru, niezastąpiony podczas robienia przetworów :)
Barbara J.
Jeden z zamienników cukru jaki używam, smakiem przypomina zwykły cukier a ma mniej kalorii. Dobra jakość. Szkoda że jest tak drogi.
Aleksandra Frączkiewicz
Idealny zamiennik cukru.
Katarzyna Starzomska
Polecam świetna alternatywa zastąpienia cukru białego, a jak dla mnie niczym sie nie różni a daje lepsze i zdrowsze potrawy bez dodatku cukru
Agnieszka Marcinkowska
Doskonały zamiennik zwykłego cukru.Używam również do wypieków,po zmieleniu super miesza się z mąką.Polecam.Szkoda tylko,że jest taki drogi
ANNA BANASIAK
Super zamiennik białego cukru, dodatek do dań na zimno i na gorąco np do deserów, wypieków a nawet w kosmetyce:)
Mateusz Głogowski
Doskonały zamiennik cukru, polecam
Lidia Wasiliuk
Idealny zamiennik cukru.
Katarzyna Cedro
Super produkt, serdecznie polecam ! :)