CIECIERZYCA Cieciorka Groch WŁOSKI 500g Swojska Piwniczka
Opis
Ciecierzyca Inaczej zwana grochem włoskim świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, i przecierów z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciecierzycę przygotowujemy jak fasolę czy też groch namaczamy przez co
najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa netto: 500g |
SKŁDNIKI: | Ciecierzyca |
KRAJ POCHODZENIA: | Rosja |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 03.2023 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1445 kJ / 343 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 45 g w tym cukry: 11 g |
BIAŁKO: | Białko: 22g |
SÓL: | Sól: 0,01g |
BŁONNIK: | Błonnik: 17g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Agata
ok
Jacek Starzynski
Po raz kolejny kupiłem i wracam po następne. Zakupy warte ceny a jakość obsługi do nagrodzenia. Teraz już zakupy dla sąsiadów i znajomych. Duża przesyłka - to się opłaca
Milena K
Polecam, uwielbiam dodawać ciecierzycę do sałatek ;)