Ciecierzyca Inaczej zwana grochem włoskim świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, i przecierów z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciecierzycę przygotowujemy jak fasolę czy też groch namaczamy przez co
najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
MASA NETTO: | Masa netto: 5kg |
SKŁDNIKI: | Ciecierzyca |
KRAJ POCHODZENIA: | Rosja |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 12.2021 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1445 kJ / 343 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 45 g w tym cukry: 11 g |
BIAŁKO: | Białko: 22g |
SÓL: | Sól: 0,01g |
BŁONNIK: | 0,7 |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Żaneta Wenda "ProWend.com" | ul. Zawadka 96A | 34-100 Wadowice | woj. małopolskie | tel:.795816067 | e-mail:sklep@swojskapiwniczka.pl
Edyta Kowalczyk
Pyszne do tego zdrowe, przemycam je do robienia ciasteczek dla dzieci-bardzo im smakują.
Paulina Krajewska
Dobry, uniwersalny produkt. Idealna do sałatek, hummusu, kotletów, ciastek.
maczyk666@gmail.com
Bardzo dobry produkt.