Agar Agar jest to środek żelujący otrzymywany z wodorostów morskich,
znakomicie nadaje się do sporządzania galaretek, deserów owocowych, warzywnych
itp. Agar Agar jest bardziej zdrowszy od żelatyny i wydajniejszy, zawiera
80%błonnika. Substancja nie posiada zapachu ani smaku przez co nie zmienia
smaku przygotowywanych potraw.
Stosowanie 1dkg /1 litr wody;
MASA NETTO: | Masa Netto: 100g |
SKŁDNIKI: | AGAR AGAR |
KRAJ POCHODZENIA: | HISZPANIA |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 03.2024 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 720kJ/172kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: mniej niż 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g |
BIAŁKO: | Białko: mniej niż 0,1g |
SÓL: | Sól: 0,0g |
BŁONNIK: | Błonnik: 86,0g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Żaneta Wenda "ProWend.com" | ul. Zawadka 96A | 34-100 Wadowice | woj. małopolskie | tel:.795816067 | e-mail:sklep@swojskapiwniczka.pl
Ilona
Bardzo dobry wegański zamiennik żelatyny, szkoda tylko, że dostępna jest tylko tak mała pojemność.
Anna Pluta
Super produkt. Bez smaku i zapachu
Joanna Szczęsna
Super odpowiednik żelatyny !
Vitali Hedroich
Fajnie zagęszcza, praktycznie bez smaku