AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA
Opis
Agar Agar jest to substancja żelująca, można powiedzieć że
jest to żelatyna roślinna otrzymywana z wodorostów morskich, wyśmienicie
nadająca się do sporządzania galaretek, deserów owocowych, warzywnych itp. Agar
Agar jest bardziej zdrowy niż żelatyna odzwierzęca, dodatkowo bardziej
wydajny, zawiera 80%błonnika. Głównym składnikiem Agaru jest cukier rodzaju
galaktoza, który jest trudno przyswajalny przez organizm człowieka, dlatego jest
praktycznie obojętny dla naszego organizmu. Substancja nie posiada zapachu ani
smaku przez co nie zmienia smaku przygotowywanych potraw. Agar bardzo dobrze
rozpuszcza się w gorącej wodzie w temperaturze od 90-100stC po przestudzeniu już
w temperaturze 40-50stC zaczyna gęstnieć i żelować.
Stosowanie 1dkg /1 litr
wody;
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto: 100g |
SKŁDNIKI: | AGAR AGAR |
KRAJ POCHODZENIA: | HISZPANIA |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 03.2024 |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 720kJ/172kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: mniej niż 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g |
BIAŁKO: | Białko: mniej niż 0,1g |
SÓL: | Sól: 0,0g |
BŁONNIK: | Błonnik: 86,0g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Ilona
Bardzo dobry wegański zamiennik żelatyny, szkoda tylko, że dostępna jest tylko tak mała pojemność.
Anna Pluta
Super produkt. Bez smaku i zapachu
Joanna Szczęsna
Super odpowiednik żelatyny !
Vitali Hedroich
Fajnie zagęszcza, praktycznie bez smaku