Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania
PAPIER RYŻOWY 50g - 10-12 placków TAOTAO PAPIER RYŻOWY 50g - 10-12 placków TAOTAO
Producent: TAO-TAO
Cena: 4,68 zł
zobacz więcej
PRZYPRAWA DO KIMCHI 50G ORZESZEK PRZYPRAWA DO KIMCHI 50G ORZESZEK
Producent: ORZESZEK
Cena: 5,44 zł
zobacz więcej
PRAŻYNKI KREWETKOWE PIKANTNE WASABI 100G VIFON PRAŻYNKI KREWETKOWE PIKANTNE WASABI 100G VIFON
Producent: VIFON
Cena: 10,28 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
SEZAM CZARNY 250G BIO BATOM SEZAM CZARNY 250G BIO BATOM
Producent: BATOM
Cena: 10,70 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
SUSZONE GRZYBY MUN KROJONE 50g TAOTAO SUSZONE GRZYBY MUN KROJONE 50g TAOTAO
Producent: TAO-TAO
Cena: 11,13 zł
zobacz więcej
SOS CYTRYNOWY Z CHILLI 175ml TAO TAO SOS CYTRYNOWY Z CHILLI 175ml TAO TAO
Producent: TAO-TAO
Cena: 11,75 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
SOS SOJOWY SHOYU 125 ML YAKSO SOS SOJOWY SHOYU 125 ML YAKSO
Producent: YAKSO
Cena: 12,25 zł
zobacz więcej

Kuchnia azjatycka

Nie od dziś wiadomo, że potrawy kuchni azjatyckiej bardzo różnią się od tych, które jadamy na co dzień. Dzieje się tak głównie za sprawą przypraw, używanych do doprawiania dań kuchni chińskiej i japońskiej, a także samych produktów. Część z nich przywędrowała do Polski z Azji i jest dostępna do kupienia w prawie każdym supermarkecie. Jeśli można powiedzieć, że w ostatnich latach jakaś kuchnia zyskała ogromną popularność, to jest to na pewno kuchnia azjatycka. Sklep Swojskapiwniczka.pl ma w ofercie takie produkty jak olej sezamowy, wodorosty kombu czy nori albo sezam biały, w które koniecznie musisz się zaopatrzyć, chcąc gotować azjatyckie potrawy!

Sos sojowy, sezam czarny, ryż basmati i wodorosty wakame, czyli kuchnia azjatycka w pigułce!

Wiele produktów kuchni azjatyckiej, których kilka lat temu jeszcze nie znaliśmy, dziś na dobre zagościło w naszej kuchni. Doskonałym tego przykładem jest sos sojowy. Słony i intensywny w smaku, stał się wspaniałą alternatywą dla mieszanek przypraw. Sos sojowy, bardzo popularny w Japonii, można wykorzystać nie tylko do przyprawiania i marynowania azjatyckich dań, ale także do naszych polskich zup. Proces fermentowania nasion soi trwa ponad półtora roku - dlatego sos sojowy ma tak charakterystyczny smak, nie do pomylenia z żadnym innym. Oprócz sosu sojowego, w naszych codziennych jadłospisach znalazł się także sezam czarny - może być smaczną panierką do potraw mięsnych albo dodatkiem do sałatek, surówek, warzyw i ciasteczek. Powszechnie używamy także ryżu basmati (jest bardziej sypki niż ten biały) oraz makaronu ryżowego. Makaron ryżowy jest nie tylko podstawą Pad Thai - pasuje również do zup, sałatek i dań prosto z patelni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium