Ryż Biały Paraboliczny jets to ryż, który bardzo dobrze się gotuje, nie
skleja się podczas gotowania, delikatny smak, wyśminicie komponuje się z
daniami z ryb, sałatkami, mięsami czy zupami.
Dane techniczne
MASA NETTO:
Masa Netto: 25Kg
SKŁDNIKI:
ryż paraboliczny
KRAJ POCHODZENIA:
Myanmar ( Birma)
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM:
Najlepiej spożyć przed końcem: 10.2025
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g:
Wartość energetyczna: 1566 kJ / 374 kcal
TŁUSZCZE:
Tluszcz: 1,03g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,29g
WĘGLOWODANY:
Węglowodany: 80,9g w tym cukry: 0,33g
BIAŁKO:
Białko: 7,51g
SÓL:
Sól: 0,01g
BŁONNIK:
Błonnik: 1,8g
KONSERWANTY:
Produkt Bez Konserwantów
Opinie o produkcie (1)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Aga
7 listopada 2022
Skąd pomysł na nazywanie ryżu "parabolicznym"?! Idąc tym tokiem myślenia równie dobrze byłoby nazwać go "matematyczmym" lub "hiperbolicznym"... "Parboiled" w angielskim znaczy "parzony" i taki pewnie jest ten ryż, co ułatwia jego gotowanie mniej doświadczonym kucharzom.
Dziękujemy za Wyjaśnienie, nie mniej jednak nazwa ryżu jest przeinaczeniem ( spolszczeniem) słowa paraboild i niema na celu określania ryżu jako ryżu w kształcie paraboli. Jest to po prostu nazwa zwyczajowa ( branżowa) i nie trzeba jej tłumaczyć w sposób jaki Pani to zrobiła. Tak jak Hot Dog nie określa gorącego psa a bułkę z parówką, tak ryż paraboliczny nie oznacza ryżu w kształcie paraboli ( można go było nazwać ryżem parabojldowym ale troszkę trudne nieprawdaż? :) Nie My wymyśliliśmy ta nazwę a jest ona powszechnie używana w branży spożywczej. Miłego dnia.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Aga
Skąd pomysł na nazywanie ryżu "parabolicznym"?! Idąc tym tokiem myślenia równie dobrze byłoby nazwać go "matematyczmym" lub "hiperbolicznym"... "Parboiled" w angielskim znaczy "parzony" i taki pewnie jest ten ryż, co ułatwia jego gotowanie mniej doświadczonym kucharzom. Dziękujemy za Wyjaśnienie, nie mniej jednak nazwa ryżu jest przeinaczeniem ( spolszczeniem) słowa paraboild i niema na celu określania ryżu jako ryżu w kształcie paraboli. Jest to po prostu nazwa zwyczajowa ( branżowa) i nie trzeba jej tłumaczyć w sposób jaki Pani to zrobiła. Tak jak Hot Dog nie określa gorącego psa a bułkę z parówką, tak ryż paraboliczny nie oznacza ryżu w kształcie paraboli ( można go było nazwać ryżem parabojldowym ale troszkę trudne nieprawdaż? :) Nie My wymyśliliśmy ta nazwę a jest ona powszechnie używana w branży spożywczej. Miłego dnia.