SKŁADNIKIbiałko konopne w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Wegański 100 % proszek z konopi zawiera 50 % białka, naturalnie bogaty w niezbędne aminokwasy.
SKŁADNIKIekologiczne białko konopne w proszkuOPIS Zawiera naturalnie występujące cukry. Białko z ekologicznych nasion konopi pozostawia na długo uczucie sytości.
SKŁADNIKIekologiczne białko z ryżu brązowego w proszkuOPIS Białko z ekologicznego ryżu brązowego pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.
SKŁADNIKIekologiczne białko z ryżu brązowego w proszkuOPIS Białko z ekologicznego ryżu brązowego pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.
SKŁADNIKIekologiczne białko słonecznikowe w proszkuOPIS Białko z ekologicznego słonecznika pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.
SKŁADNIKIbiałko z grochu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBiałko z ekologicznego grochu to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. Pozostawia na długo uczucie sytości, idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także dla sportowców.
SKŁADNIKI koncentrat białka serwatkowego z MLEKA krowiego* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCzysta SERWATKA z ekologicznie hodowanych krów z Austrii, znanych z doskonałego MLEKA. Co najmniej 60% ich paszy to trawa, koniczyny i siano a troska o krowy jest zgodna z surowymi standardami ekologicznymi.
SKŁADNIKIkoncentrat białka serwatkowego z MLEKA krowiego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt jest bogatym źródłem białka – podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
SKŁADNIKIizolat białka z grochu* 50 %, białko konopne* 30 %, izolat białka z ryżu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBIO VEGE PROTEIN MIX składa się z ekologicznych składników: białka konopnego, izolatu białka z grochu oraz izolatu białka z ryżu.
SKŁADNIKI białko ryżowe w proszku*, białko konopne w proszku*, białko z grochu w proszku*, spirulina w proszku*, trawa PSZENICZNA w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Składniki w porcji dziennej - 3 czubate łyżeczki białko ryżowe w proszku: 7,5 g białko konopne w proszku: 5,5 g białko z grochu w proszku: 3,0 g spirulina w proszku: 2,0 g trawa pszeniczna w proszku: 2,0 gwitamina A: 260 ug (33 %)** żelazo: 2,9 mg (21 %)** mangan: 1,0 mg (51 %)** **dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
SKŁADNIKI białko konopne*, maca*, kakao*, spirulina*, lucuma*, guarana*, jagody acai*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCzym różni się mieszanka super sport mix od innych popularnych mieszanek? Nasza mieszanka wzbogacona jest o składniki tj.
SKŁADNIKImiód (95,3 %), pyłek kwiatowy (4 %), świeże mleczko pszczele (0,5 %), olejek eteryczny z cytryny.OPISProdukt dla sportowców na bazie włoskiego miodu, pyłku i mleczka pszczelego.
Białka i proteiny odgrywają istotną rolę w diecie sportowców, ponieważ są niezbędne do odbudowy i naprawy mięśni, wzmacniania układu immunologicznego oraz regulacji procesów metabolicznych. Oto kilka informacji na temat białek i protein dla sportowców:
Funkcje białek
Białka są podstawowymi składnikami budulcowymi organizmu. Są one niezbędne do odbudowy i wzrostu tkanek, w tym mięśni, a także do produkcji enzymów, hormonów i przeciwciał. Białka pomagają również w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej i transportowaniu składników odżywczych.
Spożycie białka dla sportowców
Aktywność fizyczna, zwłaszcza trening siłowy i intensywny trening, zwiększa zapotrzebowanie organizmu na białko. Zalecane dzienne spożycie białka dla sportowców może się różnić w zależności od typu aktywności i celów treningowych, ale ogólnie przyjmuje się, że dla większości sportowców zakres spożycia białka wynosi od 1,2 do 2,0 g białka na kilogram masy ciała dziennie.
Źródła białka
Istnieje wiele źródeł białka, zarówno pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego. Do źródeł białka pochodzenia zwierzęcego należą mięso, ryby, drób, jaja i produkty mleczne. Natomiast białko roślinne można znaleźć w takich produktach jak rośliny strączkowe (np. fasola, soczewica), orzechy, nasiona, soja, produkty sojowe i pełne ziarna.
Suplementy białkowe
Sportowcy, którzy mają trudności z osiągnięciem odpowiedniego spożycia białka z diety, mogą rozważyć stosowanie suplementów białkowych. Istnieją różne rodzaje suplementów białkowych, takie jak białka serwatkowe, kazeina, białka roślinne (np. białko ryżowe, białko grochu) i mieszanki białek. Ważne jest, aby skonsultować się z dietetykiem lub specjalistą ds. żywienia w celu określenia odpowiedniego suplementu i dawkowania.
Kiedy spożywać białko?
Istnieje wiele teorii dotyczących optymalnego czasu spożywania białka w celu optymalizacji wzrostu i naprawy mięśni. Ogólnie przyjmuje się, że spożycie białka zarówno przed, jak i po treningu może być korzystne dla efektywności treningu i regeneracji mięśni.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.