Producenci
 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

MĄKA PŁASKURKA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT

MĄKA PŁASKURKA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT
MĄKA PŁASKURKA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 9,45 zł 12,23 zł
szt.
  • promocja - %

MĄKA PSZENNA RAZOWA NA CHLEB 1KG MELVIT

MĄKA PSZENNA RAZOWA NA CHLEB 1KG MELVIT
MĄKA PSZENNA RAZOWA NA CHLEB 1KG MELVIT

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 5,08 zł 6,59 zł
szt.
  • promocja - %

MĄKA PSZENNA TYP 0 DO PIZZY I FOCACCIA 1KG

MĄKA PSZENNA TYP 0 DO PIZZY I FOCACCIA 1KG
MĄKA PSZENNA TYP 0 DO PIZZY I FOCACCIA 1KG

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 8,33 zł
szt.

MĄKA SAMOPSZA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT

MĄKA SAMOPSZA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT
MĄKA SAMOPSZA PEŁNOZIARNISTA 1KG MELVIT

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 8,15 zł
szt.

WŁOSKA MĄKA DO PIZZY Z PSZENICY DURUM 500G PRIMO GUSTO

WŁOSKA MĄKA DO PIZZY Z PSZENICY DURUM 500G PRIMO GUSTO
WŁOSKA MĄKA DO PIZZY Z PSZENICY DURUM 500G PRIMO GUSTO

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 4,75 zł 6,57 zł
szt.
  • promocja - %

Mąka pszenna

Mąka pszenna powstaje w wyniku przemiału ziaren zbóż. Jest to główny składnik chleba, bułek, a także wielu innych ciast. Stosuje się ją również w celu zagęszczania zup lub sosów. Na bazie zasmażki, czyli masła smażonego z mąką, powstaje na przykład słynny beszamel!

Mąka pszenna razowa, biała, chlebowa czy do pizzy?

Mąka pszenna biała jest otrzymywana z rozdrobnionych i oczyszczonych ziaren pszenicy. Nadaje się zarówno do wypieków, ponieważ używa się jej do wyrobu ciasta naleśnikowego, drożdżowego i kruchego, jak i różnego typu dań mącznych - kopytek, knedli, klusek. Mąka pszenna razowa sprawdzi się na przykład do wypieku domowego chleba. Jeśli chcesz, by był odrobinę zdrowszy niż biały, użyj właśnie mąki razowej - posiada więcej wartości odżywczych. Mąka do pizzy to zazwyczaj mąka typ 0 - nadaje się także do wyrobu włoskiej focacci. Na jej bazie można wykonać pizzę o prawdziwym, włoskim charakterze.

Mąka pszenna - właściwości, o których nie słyszałeś!

Mąka pszenna to źródło przede wszystkim węglowodanów, błonnika i glutenu. Błonnika nie znajdziesz raczej w mące pszennej, a razowej - owszem, ponieważ pochodzi z zawartych w niej otrębach. Mąka pszenna zawiera również witaminy z grupy A, B i E oraz substancje mineralne: żelazo, fosfor, wapń i magnez.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl