Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcalTłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 14,91 zł
szt

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 14,91 zł
szt

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
SKŁADNIKI ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 8,43 zł
szt

MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - BARTOLINI
MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - BARTOLINI
SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000.OPISWyrabiany w 100 % z ekologicznej mąki żytniej, uzyskanej ze zmielenia certyfikowanych surowców od polskich dostawców.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 7,20 zł
szt

MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
SKŁADNIKImąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wysoka zawartość białka.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 8,92 zł
szt

OKAZJA MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

OKAZJA MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
OKAZJA MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
SKŁADNIKImąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wysoka zawartość białka.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 8,91 zł
szt

Makarony razowe

Makarony razowe charakteryzują się tym, że są wykonane z mąki razowej, która pochodzi z pełnego ziarna. Oznacza to, że mąka zawiera zarówno zarodek, jak i otręby, co przyczynia się do większej zawartości błonnika i składników odżywczych w porównaniu do tradycyjnej białej mąki pszennej. Oto kilka cech charakterystycznych makaronów razowych:

Wyższa zawartość błonnika i składników odżywczych

Mąka razowa jest bogata w błonnik pokarmowy, który ma korzystny wpływ na trawienie, regulację poziomu cukru we krwi i zdrowie jelit. Makarony razowe mają zwykle wyższą zawartość błonnika niż ich białe odpowiedniki.Mąka razowa zachowuje większość składników odżywczych ziarna, takich jak witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Makarony razowe mogą być źródłem ważnych składników, takich jak witaminy z grupy B, żelazo, magnez, cynk i fosfor.

Niższy indeks glikemiczny 

Ze względu na obecność pełnego ziarna, makarony razowe mają zazwyczaj niższy indeks glikemiczny niż tradycyjne białe makarony. Oznacza to, że są one wolniej trawione i wchłaniane przez organizm, co może pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu glukozy we krwi.

Charakterystyczny smak i tekstura

Makarony razowe mają nieco inną teksturę i smak w porównaniu do białych makaronów. Są zazwyczaj bardziej gęste, z delikatnymi nutami orzechowymi i ziarnistymi.

Warto zauważyć, że nie wszystkie makarony razowe są identyczne, podobnie jak różnią się od siebie mąki razowe dostępne na rynku. Należy sprawdzić etykietę produktu, aby upewnić się, że jest wykonany z pełnoziarnistej mąki razowej bez dodatków lub przetworzonych składników.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium