
MAKARON BEZGLUTENOWY TAJSKI RYŻ EKOLOGICZNY 250G TERRASANA

Bezglutenowy makaron Spagetti – makaron typu noodle z ekologicznej brązowej maki ryżowej, mąki z dyni z dodatkiem imbiru.
Dostępność: spodziewana dostawa
MAKARON KUKURYDZIANY BEZGLUTENOWY ŁAZANKI 500G SAM MILLS

Bezglutenowy makaron Penne Rigate– makaron typowy dla kuchni włoskiej, pochodzący z południa Włoch. Ma kształt rurek z rowkami.
Dostępność: brak
MAKARON KUKURYDZIANY BEZGLUTENOWY SPAGHETTI 500G SAM MILLS

Bezglutenowy makaron Spagetti – makaron typowy dla kuchni włoskiej, pochodzący z południa Włoch. Ma kształt długich cienkich nitek.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
MAKARON ORKISZOWY 400G ŚWIDERKI RAZOWE BIO NIRO

Makaron orkiszowy razowy wstążka - Pyszny wkład do rosołów, zup jak i sosów i gulaszu. Wyśmienicie smakuje z musami owocowymi czy twarożkiem i śmietaną.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
MAKARON ORKISZOWY JASNY ŚWIDERKI BIO 250G NIRO

Makaron Orkiszowy Jasny (Świderki) - Ma lekko słodkawy i orzechowy smak.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
MAKARON PSZENNY SPAGHETTI EKOLOGICZNY 500G BIOTROPIC

Makaron Spaghetti z pszenicy durum.
Dostępność: brak
Makarony
Makarony stały się popularne w Polsce wraz ze wzrostem zainteresowania kuchnią włoską. Dziś nie jemy makaronu tylko w formie dodatku do dań mięsnych - dziś makaron jest daniem samym w sobie! Pasty z owocami morza, warzywami, a także z najprostszymi składnikami, takimi jak parmezan czy boczek, zawładnęły naszymi kubkami smakowymi! Na jaki makaron warto się zdecydować?
Makaron razowy, makaron ryżowy, makaron pełnoziarnisty czy makaron orkiszowy?
Makaron robi się z różnego rodzaju mąk i formuje w różne kształty. Makaron orkiszowy wytwarza się z niskoprzetworzonej mąki ekologicznej - doskonale chłonie dressingi i sosy, dzięki swojej chropowatej powierzchni. Stanowi świetną alternatywę dla makaronów pszennych, ponieważ ma bardzo uniwersalny smak. Makaron nitki świetnie nadaje się do zup (np. do rosołu), a także jako składnik dań kuchni chińskiej, podsmażony z warzywami i owocami morza bądź tofu. W takiej samej formie podajemy zazwyczaj makaron ryżowy! Makaron świderki można natomiast wykorzystać do sosów, zup, jak i również do zapiekanek makaronowych - pieczony w piekarniku pod warstwą mozzarelli smakuje wyśmienicie! Makaron kukurydziany to także makaron bezglutenowy - nie zawiera jaj, pszenicy ani drożdży, jest więc idealny dla osób cierpiących na celiakię. Makaron żytni może być doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych i wegetariańskich!