Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
SKŁADNIKI "czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych" OPIS Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
SKŁADNIKI Czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* składnik rolnictwa ekologicznego)OPISCzarne oliwki bez pestek w solance. Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych lub dań rybnych.
SKŁADNIKI Oliwki czarne kalamata z pestką*, woda, ocet winny czerwony*, sol morska (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1224 kJ / 298 kcal Tłuszcz: 31,0 g; w tym kwasy nasycone: 4,1 g; Węglowodany: < 0,5 g; w tym cukry: < 0,5 g; Błonnik: 4,7 g Białko: 1,8 g; Sól: 2,8 gINFORMCJA ALERGENNA Produkowane w zakładzie przetwarzajacym: MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIwoda, oliwki bez pestek* 47,4% (kala-mata*, zielone*), ocet winny czerwony*,sól morska, oregano*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 835 kJ / 203 kcal Tłuszcz: 21,0 g; w tym kwasy nasycone: 3,2 g; Węglowodany: 0,6 g; w tym cukry: < 0,5 g; Błonnik: 2,6 g Białko: 1,6 g; Sól: 3,3 gUWAGA Pomimo największych starań, produkt może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.INFORMCJA ALERGENNA Produkowane w zakładzie przetwarzajacym: MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i ORZECHY ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI suszone oliwki Throumba*, oliwa z oliwek*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Oliwki Throumba pochodzą z wyspy Thassos i są częścią diety śródziemnomorskiej. Dojrzewają na drzewach i są zbierane tuż przed zmianą koloru.
SKŁADNIKIOliwki zielone*, woda, sól, kwas: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 431 kJ / 105 kcal Tłuszcz - 9,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g Węglowodany - 1,0 g w tym cukry - 0,5 g Białko - 1,0 g Sól - 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
SKŁADNIKIoliwki zielone*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISIdealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych. Produkt może zawierać pestki lub fragmenty pestek.
SKŁADNIKIzielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZielone oliwki bez pestek w solance. Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych lub dań rybnych.
Jaki pierwszy produkt przychodzi Ci na myśl, gdy mówi się o sałatce greckiej? Oczywiście oliwki. Cena oliwek jest bardzo przystępna, dlatego często dodaje się je także do pizzy i podaje w formie antipasti, czyli przekąski komponowanej na desce razem z różnego typu serami, wędlinami i pastami. W tych małych, niepozornych owocach kryje się wiele wartości odżywczych! Jakich?
Oliwki zielone, czarne, hiszpańskie czy z anchois?
Wiele osób nie wie, że kolor oliwek zależy od stopnia ich dojrzałości. Oliwki czarne to ta sama odmiana oliwek, co oliwki zielone - z tym, że te czarne dojrzewają dłużej i co za tym idzie, zmieniają kolor. Oliwki hiszpańskie są starannie wyselekcjonowane - w Hiszpanii uprawia się wiele gatunków oliwek, są bardzo ważnym elementem hiszpańskiej kultury. Hiszpańskie oliwki zawierają odpowiednio dużo tłuszczu, mają cienką skórkę i bardzo smaczny miąższ. Oliwki nadziewane, na przykład oliwki z anchois, są świetną przekąską. Sprawdzą się zarówno jako jeden ze składników imprezowych koreczków, jak i wtedy, gdy będą podane na desce serów - owczych, krowich, kozich. Doskonale uzupełniają ich smak i tworzą pełnowartościowy posiłek!
Oliwki zielone czy czarne - jakie właściwości kryją te niepozorne owoce?
Oliwki jada się głównie w rejonach Morza Śródziemnego i na Bałkanach. Zawierają dużo zdrowych tłuszczy, z których potem wytłacza się oliwę z oliwek. Oliwki to przede wszystkim kwas oleinowy, który chroni serce, a także witaminy z grupy B. Oliwki są również źródłem cennych minerałów, takich jak miedź, błonnik, potas, fosfor i żelazo.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.