Producenci
 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

Opcje przeglądania

ANANAS LIOFILIZOWANY 20G BATOM

ANANAS LIOFILIZOWANY 20G BATOM
ANANAS LIOFILIZOWANY 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 13,15 zł
szt.

ARONIA BIO LIOFILIZOWANA 30G LIOFORTE

ARONIA BIO LIOFILIZOWANA 30G LIOFORTE
ARONIA BIO LIOFILIZOWANA 30G LIOFORTE

Dostępność: brak

Cena: 19,73 zł

BANANY LIOFILIZOWANE 20G BATOM

BANANY LIOFILIZOWANE 20G BATOM
BANANY LIOFILIZOWANE 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 7,80 zł
szt.

BRZOSKWINIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM

BRZOSKWINIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM
BRZOSKWINIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,81 zł
szt.

JAGODA LIOFILIZOWANA EKO 20G BIO BATOM

JAGODA LIOFILIZOWANA EKO 20G BIO BATOM
JAGODA LIOFILIZOWANA EKO 20G BIO BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 12,86 zł
szt.

JAGODY LIOFILIZOWANE 20G BATOM

JAGODY LIOFILIZOWANE 20G BATOM
JAGODY LIOFILIZOWANE 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 12,75 zł
szt.

JEŻYNA BIO LIOFILIZOWANA 25G LIOFORTE

JEŻYNA BIO LIOFILIZOWANA 25G LIOFORTE
JEŻYNA BIO LIOFILIZOWANA 25G LIOFORTE

Dostępność: brak

Cena: 25,69 zł

MALINA CZARNA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

MALINA CZARNA LIOFILIZOWANA 20G BATOM
MALINA CZARNA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 13,03 zł
szt.

MALINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

MALINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM
MALINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,82 zł
szt.

TRUSKAWKI LIOFILIZOWANE 20G BATOM

TRUSKAWKI LIOFILIZOWANE 20G BATOM
TRUSKAWKI LIOFILIZOWANE 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,11 zł
szt.

WIŚNIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM

WIŚNIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM
WIŚNIE LIOFILIZOWANE 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,50 zł
szt.

ŻURAWINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

ŻURAWINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM
ŻURAWINA LIOFILIZOWANA 20G BATOM

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,81 zł
szt.

Co to oznacza że żywność jest liofilizowana?
Liofilizacja to proces wykorzystywany w przemyśle spożywczym do suszenia żywności, najczęściej warzyw i owoców. Liofilizacja polega na suszeniu ale w określonych warunkach.
Liofilizacja nie jest pomysłem nowoczesnych technologi, pierwsze wzmianki o liofilizowanej żywności pochodzą od Indian Quechua, którzy odkryli iż żywność pozostawiona w odpowiednich warunkach, zimnym miejscu i niskim ciśnieniu, nie dość że zamarza to jeszcze odparowuje wodę.
Liofilizowaną żywnością karmieni byli żołnierze Amerykańscy podczas II wojny światowej, w późniejszych okresach żywość ta weszła do jadłospisów Kosmonautów z NASA, następnie trafiła do sportowców, a obecnie każdy może już kupić taką żywność w sklepach.

Zalety żywności liofilizowanej!
Jedną z głównych i chyba najważniejszych zalet żywności liofilizowanej jest to że pomimo tego że jest wysuszona, to nie traci ona wartości odżywczych owoców świeżych. W zwykłym procesie pasteryzacji żywność poddawana jest zazwyczaj obróbce cieplnej, aby oczyścić produkt z bakterii, grzybów i pleśni, jednak podczas podgrzewania, wiele składników odżywczych a przede wszystkim witamin ulega degradacji i zniszczeniu. W żywności liofilizowanej wartości odżywcze a przede wszystkim witaminy, pozostają na prawie identycznym poziomie jak w świeżych owocach.

Owoce liofilizowane, można przechowywać przez długi okres, jednak podstawowym warunkiem długiego przechowywania jest bezwzględnie suche opakowanie. Żywność liofilizowana zawiera w sobie maksymalnie 2% wody, wystawiona na działanie wilgoci, szybko ją absorbuje i produkty mogą ulegać zepsuciu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl