
Kategorie
SÓL CZARNA HIMALAJSKA DROBNO Mielona KALA NAMAK 1kg

Indyjska sól Kala Namak Czarna grubo mielona
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
SÓL CZARNA HIMALAJSKA DROBNO Mielona KALA NAMAK 500g

Indyjska sól Kala Namak Czarna grubo mielona
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
SÓL CZARNA HIMALAJSKA Grubo Mielona KALA NAMAK 1kg

Indyjska sól Kala Namak Czarna grubo mielona
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
SÓL CZARNA HIMALAJSKA Grubo Mielona KALA NAMAK 500g

Indyjska sól Kala Namak Czarna grubo mielona
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Sól Himalajska różowa drobno drobna Mielona 1kg Swojska Piwniczka

Himalajska sól krystaliczna.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Sól Himalajska różowa drobno drobna Mielona 500g Swojska Piwniczka

Himalajska sól krystaliczna.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA 1kg SWOJSKA PIWNICZKA

Himalajska sól krystaliczna.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA 500g SWOJSKA PIWNICZKA

Himalajska sól krystaliczna.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
BAZYLIA SUSZONA 1KG SWOJSKA PIWNICZKA

Susz młodej naci pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się głównie do zup, rosołów, ziemniaków, sosów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
BERTRAM KORZEŃ MIELONY 50G NATURA WITA

Bertram korzeń mielony 50g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
BURACZKI SUSZONE 100G TARGROCH

Polskie buraczki ćwikłowe suszone, do barszczu.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
CEBULA CEBULKA SMAŻONA 200g Do Hamburgerów

Cebula suszona idealny dodatek do hot-dog, hamburgerów, pierog,ów czy zapiekanek oczywiście domowej roboty.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
CEBULA SUSZONA 200G SWOJSKA PIWNICZKA

Cebula suszona idealny dodatek do hot-dog, hamburgerów, pierog,ów czy zapiekanek oczywiście domowej roboty.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
CHILLI CZERWONE OWOC 25G Swojska Piwniczka

Chilli dodaje potrawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkich ilościach według indywidualnych upodobań.
Dostępność: brak
Przyprawy
Przyprawy jednorodne to takie, których nie łączy się z żadnymi innymi. Są to na przykład sól, pieprz, bazylia, majeranek, czosnek. W ich składzie nie znajdziemy niczego poza daną rośliną - suszoną, zmieloną lub pod jeszcze inną postacią. Jakie przyprawy jednorodne warto mieć w swojej kuchni?
Przyprawy - sól himalajska, bazylia, majeranek czy imbir?
Sól himalajska to krystaliczna odmiana soli, która pochodzi z pokładów powstałych 250 milionów lat temu we wschodnim Karakorum, w Himalajach. Zawiera naturalne minerały i jest świetną alternatywą dla zwykłej soli kuchennej, dlatego warto mieć ją w swojej kuchni. Bazylia sprawdza się doskonale w przygotowaniu potraw z kuchni włoskiej, więc jeśli jesteś fanem pizzy i makaronów, musisz ją mieć! Bez problemu możesz ją także łączyć z innymi ziołami - dobrze komponuje się zarówno z czosnkiem, jak i cebulą, szałwią i rozmarynem. Majeranek kojarzy nam się z potrawami ciężkostrawnymi - pasztetami, smażonym mięsem, roślinami strączkowymi - dlatego jest niezastąpiony w polskiej kuchni! Cynamon jest bardzo uniwersalną przyprawą, którą można wykorzystać zarówno do dań słodkich - ciastek, czekolady, szarlotki, konfitur i innych deserów, jak i mięsnych, by podkręcić ich smak. Cynamon dodajemy do gulaszy, wołowiny, szynki. Wykazuje on liczne właściwości zdrowotne, zapobiega niestrawnością i oczyszcza organizm.