Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA

AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA
AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA

Agar Agar jest to środek żelujący otrzymywany z wodorostów morskich,

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,56 zł
szt.

KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA

KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA
KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 39,73 zł
szt

KREM Z MIGDAŁÓW PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z MIGDAŁÓW PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z MIGDAŁÓW PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIekologiczne prażone MIGDAŁY. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2622 kJ/634 kcalTłuszcz - 53 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 gWęglowodany - 12,0 gw tym cukry - 3,5 gBłonnik - 8,5 gBiałko - 23 gSól - 0,07 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM i inne ORZECHY.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 29,99 zł
szt

KREM Z ORZECHÓW NERKOWCA PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z ORZECHÓW NERKOWCA PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z ORZECHÓW NERKOWCA PRAŻONYCH 100 % BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIekologiczne prażone ORZECHY NERKOWCA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2595 kJ/627 kcal Tłuszcz - 51,6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 9,2 g Węglowodany - 15 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 8,3 gBiałko - 21,5 g Sól - 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY laskowe, MIGDAŁY i nasiona sezamu.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 26,99 zł
szt

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % BEZGLUTENOWY 470 g - PRIMAVIKA

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % BEZGLUTENOWY 470 g - PRIMAVIKA
KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % BEZGLUTENOWY 470 g - PRIMAVIKA
SKŁADNIKIprażone ORZESZKI ZIEMNE. OPISKrem z prażonych orzeszków ziemnych.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 22,02 zł
szt

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % CRUNCHY BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % CRUNCHY BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH PRAŻONYCH 100 % CRUNCHY BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIekologiczne prażone ORZESZKI ZIEMNE.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2627 kJ/634 kcal Tłuszcz - 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,2 g Węglowodany - 9,1 g w tym cukry - 3,8 g Błonnik - 6,9 g Białko - 29 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY laskowe, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY, nasiona sezamu.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 14,99 zł
szt

PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA

PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA
PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 38,86 zł
szt

TAHINI (PASTA SEZAMOWA) BIO 250 g - TERRASANA

TAHINI (PASTA SEZAMOWA) BIO 250 g - TERRASANA
TAHINI (PASTA SEZAMOWA) BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIprażone niełuskane nasiona SEZAMU* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2721 kJ/658 kcalTłuszcz - 58 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,4 gWęglowodany - 4,1 gw tym cukry - 0,7 gBłonnik - 7,9 gBiałko - 26 g Sól - 0,0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHYUWAGAWarstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu.Krem należy dobrze wymieszać.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 17,99 zł
szt

TAHINI JASNE ACTIVE (PASTA SEZAMOWA) BEZGLUTENOWE 460 g - PRIMAVIKA

TAHINI JASNE ACTIVE (PASTA SEZAMOWA) BEZGLUTENOWE 460 g - PRIMAVIKA
TAHINI JASNE ACTIVE (PASTA SEZAMOWA) BEZGLUTENOWE 460 g - PRIMAVIKA
SKŁADNIKISEZAM prażony 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 24,83 zł
szt

AGAR AGAR 500G Substancja żelująca SWOJSKA PIWNICZKA

AGAR AGAR 500G Substancja żelująca SWOJSKA PIWNICZKA
AGAR AGAR 500G Substancja żelująca SWOJSKA PIWNICZKA

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 52,53 zł
szt.

CZARNA PORZECZKA 100 % BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 260 g - BATOM

CZARNA PORZECZKA 100 % BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 260 g - BATOM
CZARNA PORZECZKA 100 % BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 260 g - BATOM
SKŁADNIKI czarna porzeczka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 25,61 zł
szt

GUMA GUAR E-412 PROSZEK 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

GUMA GUAR E-412  PROSZEK 5KG SWOJSKA PIWNICZKA
GUMA GUAR E-412 PROSZEK 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 74,97 zł
szt.

KONFITURA ANANASOWA 340G HELIOS

KONFITURA ANANASOWA 340G HELIOS
KONFITURA ANANASOWA 340G HELIOS

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,84 zł
szt.

KONFITURA MORELOWA 340g HELIOS

KONFITURA MORELOWA 340g HELIOS
KONFITURA MORELOWA 340g HELIOS

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,84 zł
szt.

KONFITURA Z CZARNEJ FIGI 340G HELIOS

KONFITURA Z CZARNEJ FIGI 340G HELIOS
KONFITURA Z CZARNEJ FIGI 340G HELIOS

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,84 zł
szt.

KONFITURA Z GORZKIEJ POMARAŃCZY 340G HELIOS

KONFITURA Z GORZKIEJ POMARAŃCZY 340G HELIOS
KONFITURA Z GORZKIEJ POMARAŃCZY 340G HELIOS

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,84 zł
szt.

KONFITURA Z ZIELONEJ FIGI 340G HELIOS

KONFITURA Z ZIELONEJ FIGI 340G HELIOS
KONFITURA Z ZIELONEJ FIGI 340G HELIOS

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,84 zł
szt.

Dżemy, powidła, konfitury 

Dżemy, powidła, konfitury, kremy czekoladowe, orzechowe to świetne dodatki do ciast, wypieków, naleśników, gofrów, kanapek, a także do owsianek, granoli i jogurtów. Nasza bogata oferta smarowideł na pewno przypadnie Wam do gustu i każdy znajdzie coś dla siebie. 

Czym różni się dżem od konfitury? 

Różnica między dżemem a konfiturą jest znacząca. Dżem od konfitury różni się przede wszystkim ilością cukru oraz ilością owoców, z których został wykonany. 

Dżem może posiadać w swoim składzie środki zagęszczające - agar, żelatynę, pektynę. W dżemie na 100g produktu przypada około 20-25 g owoców, jest to stosunkowo niewiele, dlatego jest uważany za jakościowo gorszy produkt. W naszej ofercie jednak znajdziecie dżemy, które w swoim składzie posiadają większą ilość owoców (ok. 70 g na 100 g produktu), obniżoną zawartość cukru, a także dżemy, w których cukier został zastąpiony na przykład koncentratem jabłkowym lub syropem z agawy - to bardzo dobre i na pewno zdrowsze alternatywy dla tradycyjnych dżemów na bazie białego cukru. Dżemy bio Swojska Piwniczka to przede wszystkim jakość - oferujemy produkty najwyższej jakości wyprodukowane z owoców z certyfikowanych upraw ekologicznych. 

Polecamy dżemy bio Batom bez dodatku cukru, w których cukier został zastąpiony koncentratem jabłkowym oraz dżemy bio Baule Volante, gdzie cukier zamieniony został syropem z agawy.  

Konfitura zawiera ok. 50g owoców na 100g produktu. Jest przygotowywana z całych lub pokrojonych na kawałki bardzo słodkich owoców - śliwek, wiśni, truskawek itp. Tradycyjne konfitury przygotowuje się dodając cukier. Naszym klientom oferujemy natomiast konfitury o obniżonej zawartości cukru oraz konfitury bez dodatku cukru - dosładzane koncentratem soku jabłkowego (więc z definicji nie może być nazywane konfiturą, lecz posiada większa ilość owoców niż dżem). Jest to produkt najwyższej jakości z polskich owoców. 

Ciekawą propozycją jest także dodawanie konfitury do herbaty - nadaje jej aromatu i słodyczy. W naszej ofercie znajdziecie konfitury do herbaty o smaku jarzębiny, czy też dzikiej róży. Zachęcamy do odkrycia nowych smaków. Dodatkowo, konfiturę z jarzębiny możemy wykorzystać do faszerowania mięsa.  

Do czego wykorzystać powidła?

Powidła to tradycyjny sposób na przetwarzanie owoców. Najbardziej znanymi są powidła śliwkowe, najczęściej ze śliwek węgierek. Owoce praży się do momentu odparowania wody i uzyskania brązowo-fioletowego produktu. Proces ten trwa kilka dni. Jest to żmudny proces, ale walory smakowe rekompensują ten wysiłek. 

Do czego zatem wykorzystać powidła? Powidła świetnie sprawdzą się do nadziewania pączków, naleśników, gofrów oraz różnego rodzaju ciast. Powidła śliwkowe będą idealnie komponować się z piernikiem, jako nadzienie do kruchych rogalików oraz tart, a także do ciasta francuskiego. 

Czym zagęścić dżem? 

Aby uzyskać konsystencję dżemu możemy wykorzystać naturalne środki żelujące. Zaliczamy do nich: 

  • Pektynę - pozyskiwana z jabłek i owoców cytrusowych,
  • Agar Agar - pozyskiwany z Krasnorostów ( wodorosty morskie),
  • Skrobia z Tapioki - skrobia z korzenia manioku,
  • Inulina - pozyskiwana z Agawy lub z Korzenia Cykorii;

Wyżej wymienione substancje to alternatywa dla żelatyny. Dobre rozwiązanie dla wegan - pektyna, agar, skrobia z tapioki, inulina to produkty roślinne i wegańskie. 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium