Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Dżemy, powidła, konfitury

AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA

AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA
AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA

Agar Agar jest to środek żelujący otrzymywany z wodorostów morskich,

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,27 zł
szt.

AGAR AGAR 20G BATOM

AGAR AGAR 20G BATOM
AGAR AGAR 20G BATOM

Agar Agar jest to środek żelujący otrzymywany z wodorostów morskich,

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 13,64 zł
szt.

JARZĘBINA DO HERBATY 200G FUNGOPOL

JARZĘBINA DO HERBATY 200G FUNGOPOL
JARZĘBINA DO HERBATY 200G FUNGOPOL

JARZĘBINA DO HERBATY



Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,13 zł
szt.

JARZĘBINA DO MIĘSA 200G FUNGOPOL

JARZĘBINA DO MIĘSA 200G FUNGOPOL
JARZĘBINA DO MIĘSA 200G FUNGOPOL

Jarzębina do mięsa

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 10,61 zł
szt.

KONFITURA Z DZIKIEJ RÓŻY 200G FUNGOPOL

KONFITURA Z DZIKIEJ RÓŻY 200G FUNGOPOL
KONFITURA Z DZIKIEJ RÓŻY 200G FUNGOPOL

KONFITURA Z DZIKIEJ RÓŻY

Dostępność: brak

Cena: 12,11 zł

KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA

KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA
KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g - POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 26,71 zł
szt

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH Z KAWAŁKAMI ORZESZKÓW BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH Z KAWAŁKAMI ORZESZKÓW BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH Z KAWAŁKAMI ORZESZKÓW BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIprażone ORZESZKI ZIEMNE* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2627 kJ/634 kcal Tłuszcz - 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,2 g Węglowodany - 9,1 g w tym cukry - 3,8 g Błonnik - 6,9 g Białko - 29 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY laskowe, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY, nasiona sezamu.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 15,62 zł
szt

KREM Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKIekologiczne prażone MIGDAŁY 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna - 2622 kJ/634 kcalTłuszcz - 53 gwtym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 gWęglowodany - 12,0 gw tym cukry - 3,5 gBłonnik - 8,5 gBiałko - 23 gSól - 0,07 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM i inne ORZECHY.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 28,77 zł
szt

KREM Z PRAŻONYCH ORZECHÓW NERKOWCA BIO 250 g - TERRASANA

KREM Z PRAŻONYCH ORZECHÓW NERKOWCA BIO 250 g - TERRASANA
KREM Z PRAŻONYCH ORZECHÓW NERKOWCA BIO 250 g - TERRASANA
SKŁADNIKI100 % prażone ORZECHY NERKOWCA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŹródło białka.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 26,74 zł
szt

MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA GŁADKA MIAZGA 900ml

MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA GŁADKA MIAZGA 900ml
MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA GŁADKA MIAZGA 900ml

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,99 zł
szt

MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA ZIEMNEGO CRUNCHY 900ml

MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA ZIEMNEGO CRUNCHY 900ml
MASŁO ORZECHOWE PASTA Z ORZECHA ZIEMNEGO CRUNCHY 900ml

Smak masła orzechowego jest obłędny a dodatkowo w połączeniu z plasterkiem gruszki na kromce razowego chleba będzie wyśmienitym i energetycznym posiłkiem na początek każdego wyjątkowego dnia.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,91 zł
szt.

MUS Z OWOCU CZARNEGO BZU 200G FUNGOPOL

MUS Z OWOCU CZARNEGO BZU 200G FUNGOPOL
MUS Z OWOCU CZARNEGO BZU 200G FUNGOPOL

Mus z owocu bzu czarnego, Czarny bez. 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 12,71 zł
szt.

PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZ DODATKU SOLI I CUKRU BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA

PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZ DODATKU SOLI I CUKRU BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA
PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZ DODATKU SOLI I CUKRU BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA
SKŁADNIKIORZESZKI ARACHIDOWE prażone 98 %, błonnik PSZENNY (bezglutenowy). OPISPasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych, bez dodatku soli i cukru.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 21,26 zł
szt

PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA

PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA
PASTA Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH ACTIVE BEZGLUTENOWA 470 g - PRIMAVIKA
SKŁADNIKIORZESZKI ARACHIDOWE prażone 100 %.OPISPasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 21,26 zł
szt

PEKTYNA 100g Na 6 kg OWOCÓW amidowana

PEKTYNA 100g Na 6 kg OWOCÓW amidowana
PEKTYNA 100g Na 6 kg OWOCÓW amidowana

Pektyna Cytrusowo - jabłkowa - amidowana

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,37 zł
szt.

PEKTYNA CYTRUSOWA 500G amidowana

PEKTYNA CYTRUSOWA 500G amidowana
PEKTYNA CYTRUSOWA 500G amidowana

Pektyna Cytrusowo - jabłkowa - amidowana

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 63,52 zł
szt.

PIGWA DO HERBATY 200G FUNGOPOL

PIGWA DO HERBATY 200G FUNGOPOL
PIGWA DO HERBATY 200G FUNGOPOL

Pigwa –  pyszna jako: pigwa do herbaty

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 11,81 zł
szt.

PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA

PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA
PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g - POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 28,89 zł
szt

Dżemy, powidła, konfitury 

Dżemy, powidła, konfitury, kremy czekoladowe, orzechowe to świetne dodatki do ciast, wypieków, naleśników, gofrów, kanapek, a także do owsianek, granoli i jogurtów. Nasza bogata oferta smarowideł na pewno przypadnie Wam do gustu i każdy znajdzie coś dla siebie. 

Czym różni się dżem od konfitury? 

Różnica między dżemem a konfiturą jest znacząca. Dżem od konfitury różni się przede wszystkim ilością cukru oraz ilością owoców, z których został wykonany. 

Dżem może posiadać w swoim składzie środki zagęszczające - agar, żelatynę, pektynę. W dżemie na 100g produktu przypada około 20-25 g owoców, jest to stosunkowo niewiele, dlatego jest uważany za jakościowo gorszy produkt. W naszej ofercie jednak znajdziecie dżemy, które w swoim składzie posiadają większą ilość owoców (ok. 70 g na 100 g produktu), obniżoną zawartość cukru, a także dżemy, w których cukier został zastąpiony na przykład koncentratem jabłkowym lub syropem z agawy - to bardzo dobre i na pewno zdrowsze alternatywy dla tradycyjnych dżemów na bazie białego cukru. Dżemy bio Swojska Piwniczka to przede wszystkim jakość - oferujemy produkty najwyższej jakości wyprodukowane z owoców z certyfikowanych upraw ekologicznych. 

Polecamy dżemy bio Batom bez dodatku cukru, w których cukier został zastąpiony koncentratem jabłkowym oraz dżemy bio Baule Volante, gdzie cukier zamieniony został syropem z agawy.  

Konfitura zawiera ok. 50g owoców na 100g produktu. Jest przygotowywana z całych lub pokrojonych na kawałki bardzo słodkich owoców - śliwek, wiśni, truskawek itp. Tradycyjne konfitury przygotowuje się dodając cukier. Naszym klientom oferujemy natomiast konfitury o obniżonej zawartości cukru oraz konfitury bez dodatku cukru - dosładzane koncentratem soku jabłkowego (więc z definicji nie może być nazywane konfiturą, lecz posiada większa ilość owoców niż dżem). Jest to produkt najwyższej jakości z polskich owoców. 

Ciekawą propozycją jest także dodawanie konfitury do herbaty - nadaje jej aromatu i słodyczy. W naszej ofercie znajdziecie konfitury do herbaty o smaku jarzębiny, czy też dzikiej róży. Zachęcamy do odkrycia nowych smaków. Dodatkowo, konfiturę z jarzębiny możemy wykorzystać do faszerowania mięsa.  

Do czego wykorzystać powidła?

Powidła to tradycyjny sposób na przetwarzanie owoców. Najbardziej znanymi są powidła śliwkowe, najczęściej ze śliwek węgierek. Owoce praży się do momentu odparowania wody i uzyskania brązowo-fioletowego produktu. Proces ten trwa kilka dni. Jest to żmudny proces, ale walory smakowe rekompensują ten wysiłek. 

Do czego zatem wykorzystać powidła? Powidła świetnie sprawdzą się do nadziewania pączków, naleśników, gofrów oraz różnego rodzaju ciast. Powidła śliwkowe będą idealnie komponować się z piernikiem, jako nadzienie do kruchych rogalików oraz tart, a także do ciasta francuskiego. 

Czym zagęścić dżem? 

Aby uzyskać konsystencję dżemu możemy wykorzystać naturalne środki żelujące. Zaliczamy do nich: 

  • Pektynę - pozyskiwana z jabłek i owoców cytrusowych,
  • Agar Agar - pozyskiwany z Krasnorostów ( wodorosty morskie),
  • Skrobia z Tapioki - skrobia z korzenia manioku,
  • Inulina - pozyskiwana z Agawy lub z Korzenia Cykorii;

Wyżej wymienione substancje to alternatywa dla żelatyny. Dobre rozwiązanie dla wegan - pektyna, agar, skrobia z tapioki, inulina to produkty roślinne i wegańskie. 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium