SKŁADNIKIświeżo zmielona mąka z PSZENICY ORKISZ* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1457 kJ / 345 kcal Tłuszcz: 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 60,3 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 10 g Białko: 17 g Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIOEAN: 5908259954431Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30Producent - nazwa i adres: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP.
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1501 kJ/354 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 3,9 g Białko: 11 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych.
SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych.
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna ŻYTA, które następnie zostały przesiane przez pytel.
SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA jasna typ 720OPISEkologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.
SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA typ 500OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek.
SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA graham typ 1850OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami.Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów.
SKŁADNIKI ekologczna mąka PSZENNA chlebowa typ 750OPISEkologiczna mąka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych.
SKŁADNIKImąka PSZENNA jasna, ekologiczna OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej.
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka ŻYTNIA typ 720 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1432 kJ / 338 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 10 gBiałko: 6,7 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚CBEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIOEAN: 8595582406019Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90Producent - nazwa i adres: PRO-BIO, SPOL.
SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka PSZENNA typ 750 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1494 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 13 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚CBEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIOEAN: 8595582405999Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60Producent - nazwa i adres: PRO-BIO, SPOL.
SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.