Menu
Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania
Kategorie
Promocja

MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 5KG SWOJSKA PIWNICZKA
MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 44,86 zł
szt.

MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 25KG SWOJSKA PIWNICZKA

MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 25KG SWOJSKA PIWNICZKA
MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 25KG SWOJSKA PIWNICZKA

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 217,96 zł
szt.

MĄKA Z CIECIERZYCY 25Kg Swojska Piwniczka

MĄKA Z CIECIERZYCY 25Kg Swojska Piwniczka
MĄKA Z CIECIERZYCY 25Kg Swojska Piwniczka

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 312,57 zł
szt.

MĄKA Z AMARANTUSA [HURT] 25kg [Cena]

MĄKA Z AMARANTUSA [HURT] 25kg [Cena]
MĄKA Z AMARANTUSA [HURT] 25kg [Cena]

Dostępność: brak

Cena: 576,17 zł

MĄKA RYŻOWA [HURT] 25kg [Cena]

MĄKA RYŻOWA [HURT] 25kg [Cena]
MĄKA RYŻOWA [HURT] 25kg [Cena]

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 142,32 zł
szt.

MĄKA MIGDAŁOWA 12,5 KG [HURT] [CENA]

MĄKA MIGDAŁOWA 12,5 KG [HURT] [CENA]
MĄKA MIGDAŁOWA 12,5 KG [HURT] [CENA]

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 367,49 zł
szt.

MĄKA MIGDAŁOWA 10 KG [HURT] [CENA]

MĄKA MIGDAŁOWA 10 KG [HURT] [CENA]
MĄKA MIGDAŁOWA 10 KG [HURT] [CENA]

Dostępność: brak

Cena: 321,79 zł

MĄKA GRYCZANA JASNA 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

MĄKA GRYCZANA JASNA 5KG SWOJSKA PIWNICZKA
MĄKA GRYCZANA JASNA 5KG SWOJSKA PIWNICZKA

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,49 zł
szt.

Wykorzystywane do ciast, pierogów, makaronów, jako zasmażka i do wypieku chleba – trudno wyobrazić sobie, jak wyglądałby nasz jadłospis bez mąki. Znajdziemy ją w każdej kuchni, zarówno tej domowej, jak i profesjonalnej, a zakłady cukiernicze i piekarnie w żaden sposób nie mogą się obejść bez jej regularnych, hurtowych dostaw. Ten popularny produkt występuje w wielu odmianach: znajdą Państwo i mąkę jaglaną, i gryczaną, orkiszową czy żytnią, a nawet konopną czy migdałową. Każda z nich smakuje inaczej i dostarcza innych wartości odżywczych. Do wypieku chlebów używa się zwykle mąk glutenowych, a więc na przykład żytnich czy orkiszowych. Zawarta w nich mieszanina białek roślinnych odpowiada za wyrastanie ciasta i za to, że pieczywo nie kruszy się przy krojeniu.

Dla osób, które cierpią na celiakię (nietolerancję glutenu), przegotowuje się chleb z wykorzystaniem między innymi mąki gryczanej oraz dodatku amarantowej czy jaglanej. By wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wypieku, do mąki chlebowej warto dodać także inne jej gatunki. Warto na przykład zastąpić do 15% zwykłego produkty mąką konopną lub migdałową. Nie wpłynie to na wygląd ciasta, a sprawi, że pieczywo będzie miało oryginalny, głęboki aromat, a także znacznie więcej właściwości prozdrowotnych. I tak mąka konopna to doskonale przyswajalne przez organizm białko i aminokwasy, których nie jest w stanie wyprodukować ludzki organizm. Z kolei migdałowa jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, a do tego syci lepiej, niż na przykład pszenny odpowiednik.

Oprócz chleba, z mąk przygotowuje się także słodkie wypieki, panierki czy pierogi. I tak najlepsze piekarnie i cukiernie chętnie sięgają po produkt migdałowy i amarantowy, ponieważ dzięki niemu biszkopty są lekkie i mają aromatyczny zapach. W kuchniach stołówkowych i naleśnikarniach hurtowo stosuje się mąkę orkiszową – wytrawne pancake’i łatwo się smażą, są też bardzo sycące. Restauracje natomiast chętnie zamawiają wiele kilogramów mąki jaglanej do wykorzystania przy zasmażkach, pasztetach i do zagęszczania sosów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium