SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki.
SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal Tłuszcz: 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY.
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.
SKŁADNIKImąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Weglowodany: 65 g w tym cukry: 5,0 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka z groszku zielonego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
SKŁADNIKImąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron.
SKŁADNIKImąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 12 g Białko: 8,3 g Sól: 0,003 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 - 10 minut od czasu do czasu mieszając.
SKŁADNIKInasiona ŁUBINu brązowego ekologicznego, tostowane, mikronizowane OPISMoże służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.