SKŁADNIKI Papryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPapryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych.
SKŁADNIKIekologiczne chili mielone 100% INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SELER i GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpapryka czerwona słodka mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPapryka słodka mielona może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, twarogów, wędlin, sałatek, sosów, potraw z RYB, ryżu i drobiu. Posiada wyrazisty, a jednocześnie przyjemnie słodki smak.
SKŁADNIKIekologiczny liść laurowy 100 %.OPISJest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.
SKŁADNIKIZiele angielskie* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCałe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Czosnek niedźwiedzi* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ma silne działanie bakteriobójcze. Jego silne działanie bakteriobójcze szczególnie przydatne jest przy leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, przy tym dodatkowo oprócz zabijania bakterii czosnek pobudza wydzielanie śluzu w oskrzelach.
SKŁADNIKI pieprz czarny mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPrzyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Przyprawy jednorodne to takie, których nie łączy się z żadnymi innymi. Są to na przykład sól, pieprz, bazylia, majeranek, czosnek. W ich składzie nie znajdziemy niczego poza daną rośliną - suszoną, zmieloną lub pod jeszcze inną postacią. Jakie przyprawy jednorodne warto mieć w swojej kuchni?
Przyprawy - sól himalajska, bazylia, majeranek czy imbir?
Sól himalajska to krystaliczna odmiana soli, która pochodzi z pokładów powstałych 250 milionów lat temu we wschodnim Karakorum, w Himalajach. Zawiera naturalne minerały i jest świetną alternatywą dla zwykłej soli kuchennej, dlatego warto mieć ją w swojej kuchni. Bazylia sprawdza się doskonale w przygotowaniu potraw z kuchni włoskiej, więc jeśli jesteś fanem pizzy i makaronów, musisz ją mieć! Bez problemu możesz ją także łączyć z innymi ziołami - dobrze komponuje się zarówno z czosnkiem, jak i cebulą, szałwią i rozmarynem. Majeranek kojarzy nam się z potrawami ciężkostrawnymi - pasztetami, smażonym mięsem, roślinami strączkowymi - dlatego jest niezastąpiony w polskiej kuchni! Cynamon jest bardzo uniwersalną przyprawą, którą można wykorzystać zarówno do dań słodkich - ciastek, czekolady, szarlotki, konfitur i innych deserów, jak i mięsnych, by podkręcić ich smak. Cynamon dodajemy do gulaszy, wołowiny, szynki. Wykazuje on liczne właściwości zdrowotne, zapobiega niestrawnością i oczyszcza organizm.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.