Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Opcje przeglądania
Kategorie
Promocja

Przyprawy

Przyprawy jednorodne to takie, których nie łączy się z żadnymi innymi. Są to na przykład sól, pieprz, bazylia, majeranek, czosnek. W ich składzie nie znajdziemy niczego poza daną rośliną - suszoną, zmieloną lub pod jeszcze inną postacią. Jakie przyprawy jednorodne warto mieć w swojej kuchni?

Przyprawy - sól himalajska, bazylia, majeranek czy imbir?

Sól himalajska to krystaliczna odmiana soli, która pochodzi z pokładów powstałych 250 milionów lat temu we wschodnim Karakorum, w Himalajach. Zawiera naturalne minerały i jest świetną alternatywą dla zwykłej soli kuchennej, dlatego warto mieć ją w swojej kuchni. Bazylia sprawdza się doskonale w przygotowaniu potraw z kuchni włoskiej, więc jeśli jesteś fanem pizzy i makaronów, musisz ją mieć! Bez problemu możesz ją także łączyć z innymi ziołami - dobrze komponuje się zarówno z czosnkiem, jak i cebulą, szałwią i rozmarynem. Majeranek kojarzy nam się z potrawami ciężkostrawnymi - pasztetami, smażonym mięsem, roślinami strączkowymi - dlatego jest niezastąpiony w polskiej kuchni! Cynamon jest bardzo uniwersalną przyprawą, którą można wykorzystać zarówno do dań słodkich - ciastek, czekolady, szarlotki, konfitur i innych deserów, jak i mięsnych, by podkręcić ich smak. Cynamon dodajemy do gulaszy, wołowiny, szynki. Wykazuje on liczne właściwości zdrowotne, zapobiega niestrawnością i oczyszcza organizm.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium