Producenci
 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

Opcje przeglądania
PIEPRZ CZARNY MIELONY 50G DARY NATURY PIEPRZ CZARNY MIELONY 50G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 7,73 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 50G DARY NATURY PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 50G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 7,30 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
PIEPRZ CZERWONY ZIARNO 20G DARY NATURY PIEPRZ CZERWONY ZIARNO 20G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 6,21 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
PIEPRZ ZIELONY 20G DARY NATURY PIEPRZ ZIELONY 20G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 6,22 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
PIEPRZ ZIOŁOWY 60G DARY NATURY PIEPRZ ZIOŁOWY 60G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 6,57 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej
PRZYPRAWA PIEPRZ CAYENNE 60G DARY NATURY PRZYPRAWA PIEPRZ CAYENNE 60G DARY NATURY
Producent: Dary Natury
Cena: 5,57 zł
- +szt.
szt.
zobacz więcej

Pieprze rodzajowe

Pieprz to przyprawa, która znajduje się w każdej polskiej kuchni - obecnie na rynku nie brakuje jej różnych odmian. Swojskapiwniczka.pl oferuje zarówno pieprz ziołowy, jak i pieprz cayenne, pieprz cytrynowy, pieprz czerwony, pieprz zielony i wiele innych. Już w starożytnym Rzymie wykorzystywano pieprz - nie tylko w kuchni, ale także w medycynie! Uważany kiedyś za afrodyzjak, dziś jest przyjacielem każdego kucharza. Czym różnią się między sobą konkretne rodzaje pieprzu i jakie mają zastosowanie w kuchni?

Pieprz ziołowy, cytrynowy, czy czerwony - który wybrać?

Pieprz to przyprawa, której nie trzeba nikomu przedstawiać. Pieprz czarny mielony jest nieoceniony dla wszystkich, którzy przygotowują swoje posiłki w domu - nadaje daniom charakteru i pikantności. Jest powszechnie stosowany do przyprawienia właściwie każdej potrawy - od zup, przez wędliny, do surówek. Jak natomiast stosować inne rodzaje pieprzów? Pieprz ziołowy świetnie sprawdzi się do doprawiania mięs i zup, pieprz cayenne (kajeński) - do drobiu, roślin strączkowych, sosów, gulaszy i owoców morza, pieprz cytrynowy - do sałatek z kaszą kuskus, ryb, grillowanych i duszonych mięs, a pieprz czerwony - tam, gdzie pieprz czarny (pieprz czerwony produkuje się z dojrzałych owoców pieprzu czarnego konserwowanych w occie).

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl