Tapioka granulat ma formę drobnych,
przezroczystychgranulek o kulistym kształcie. Przed użyciem, granulki są
twardawe, ale po odpowiednim przygotowaniu stają się miękkie, przezroczyste i
żelowe. Głównym zastosowaniem tapioki granulat jest
zagęszczanie potraw i deserów. Może być używana do
przygotowania tradycyjnych dań, takich jak pudding tapioka, budyń, galaretka,
ale także jako dodatek do zup, sosów i potraw jednogarnkowych, abynadać im
kremową i lepką konsystencję. Proces przygotowania tapioki granulat
jestprosty. Granulki tapioki gotuje się w wodzie lub mleku, aż do momentu, gdy
stają się przezroczyste i miękkie. Wówczas mogą być dodawane do innych
składników potrawy i gotowane dalej, abyuzyskać pożądaną
konsystencję. Tapioka granulat jest również popularnym składnikiem w
kuchniach azjatyckich, gdzie jestużywana do przygotowywania potraw
takich jak bubble tea, kleik ryżowy czychrupiące kuleczki tapioki. Jedną z
zalet tapioki granulat jest to, że nie zawiera glutenu, więc
jest odpowiednia dla osób znietolerancją glutenu. Ponadto, jest naturalnie
bezsmakowa, co oznacza, że można ją dopasować do różnych smaków i aromatów,
dodając np. cukier, wanilię czy aromat owocowy.
Dane techniczne
MASA NETTO:
Masa Netto: 1kg
SKŁDNIKI:
Tapioka skrobia z manioku
KRAJ POCHODZENIA:
Tajlandia
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM:
Najlepiej spożyć przed końcem: 05.2025
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g:
Wartość energetyczna: 1499 kJ / 358 kcal
TŁUSZCZE:
Tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
WĘGLOWODANY:
Węglowodany: 89g w tym cukry: 3g
BIAŁKO:
Białko: 0g
SÓL:
Sól: 0g
BŁONNIK:
Błonnik: 0g
KONSERWANTY:
Produkt Bez Konserwantów
Opinie o produkcie (3)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Katarzyna Starzomska
3 października 2018
Jest to coś pysznego i niezwykłego poprzez to że niekażdy to zna a w szczególności jadł, polecam do zaskoczenia znajomych w przygotowaniu z tego deseru. Świetny produkt
M M
1 sierpnia 2019
Dzień dobry,
Do jakiej wielkości pęcznieją te kuleczki? Tak mniej więcej - do średnicy 0,5cm czy 1cm?
Katarzyna Starzomska
28 lutego 2021
Kuleczki minimalnie zmieniają swoją wielkość. Przed użyciem najlepiej je namoczyć na kilka godzin, wtedy czas ich przygotowania jest błyskawiczny. Idealne po ich zmieleniu w blenderze nadają się do naleśników brazylijskich. Polecam
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Katarzyna Starzomska
Jest to coś pysznego i niezwykłego poprzez to że niekażdy to zna a w szczególności jadł, polecam do zaskoczenia znajomych w przygotowaniu z tego deseru. Świetny produkt
M M
Dzień dobry, Do jakiej wielkości pęcznieją te kuleczki? Tak mniej więcej - do średnicy 0,5cm czy 1cm?
Katarzyna Starzomska
Kuleczki minimalnie zmieniają swoją wielkość. Przed użyciem najlepiej je namoczyć na kilka godzin, wtedy czas ich przygotowania jest błyskawiczny. Idealne po ich zmieleniu w blenderze nadają się do naleśników brazylijskich. Polecam