MAKARON ŻYTNI RAZOWY GNIAZDA BIO 250g BARTOLINI
Opis
Bartolini Makaron Żytni Eko 250 g gniazda nr 4 tagliatelle – to makaron
najwyższej klasy. Do jego wytworzenia wykorzystuje się mąkę żytnią razową,
pochodzącą z ekologicznych upraw, która po zbiorach poddawana jest mieleniu na
kamiennych żarnach.
Sposób przygotowania: gotować 6 min (al. dente), 8 min., nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto:250g |
SKŁDNIKI: | mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych, mielona na kamiennych żarnach). |
KRAJ POCHODZENIA: | POLSKA |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1420 kJ (337 kcal) |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 63 g, w tym cukry: 6,8g |
BIAŁKO: | Białko: 9,1g |
SÓL: | Sól: 0,01g |
BŁONNIK: | Błonnik: 16g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |