MAKARON GRYCZANY RAZOWY GNIAZDA BIO 250g BARTOLINI
Opis
Bartolini Makaron Gryczany Eko 250 g gniazda tagliatelle – powstaje z wysokogatunkowej, ekologicznej mąki gryczanej. Prosty skład i powrót do tradycyjnych metod produkcji to gwarancja smaku i jakości. Świetnie komponuje się w zapiekankach, zupach czy sosach.
Sposób przygotowania: gotować 6 min (al. dente), 8 min., nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa Netto:250g |
SKŁDNIKI: | mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych, mielona na kamiennych żarnach). |
KRAJ POCHODZENIA: | POLSKA |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1480 kJ (350kcal) |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 2,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 65 g, w tym cukry: 5g |
BIAŁKO: | Białko: 12g |
SÓL: | Sól: 0,01g |
BŁONNIK: | Błonnik: 8,7g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |