Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

5467_2657
  • nowość

CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 NA 1,5kg OWOCÓW DIAMANT Z PEKTYNĄ 500G

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość + -szt
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: DIAMANT
Kod produktu: 5907069000321

Opis

Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie - gotujemy je 3 minuty! Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Produkt pakowany jest w papierowe torebki 500 g.
Ważne wskazówki: Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.

Sposób użycia/Zastosowanie:

przepis podstawowy: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.
Konfitury z kawałkami owoców: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3 do 4 godzin. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Galaretki: 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Dane techniczne

MASA NETTO: Masa netto: 500G
SKŁDNIKI: cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość energetyczna: 1681 kJ/396 kcal
TŁUSZCZE: Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
WĘGLOWODANY: Węglowodany 97g w tym cukry 97g
SÓL: sól: 0,04g
KONSERWANTY: Produkt zawiera Konserwanty.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl