Producenci

 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

nerkowce połówki

Makarony

Makarony stały się popularne w Polsce wraz ze wzrostem zainteresowania kuchnią włoską. Dziś nie jemy makaronu tylko w formie dodatku do dań mięsnych - dziś makaron jest daniem samym w sobie! Pasty z owocami morza, warzywami, a także z najprostszymi składnikami, takimi jak parmezan czy boczek, zawładnęły naszymi kubkami smakowymi! Na jaki makaron warto się zdecydować?

Makaron razowy, makaron ryżowy, makaron pełnoziarnisty czy makaron orkiszowy?

Makaron robi się z różnego rodzaju mąk i formuje w różne kształty. Makaron orkiszowy wytwarza się z niskoprzetworzonej mąki ekologicznej - doskonale chłonie dressingi i sosy, dzięki swojej chropowatej powierzchni. Stanowi świetną alternatywę dla makaronów pszennych, ponieważ ma bardzo uniwersalny smak. Makaron nitki świetnie nadaje się do zup (np. do rosołu), a także jako składnik dań kuchni chińskiej, podsmażony z warzywami i owocami morza bądź tofu. W takiej samej formie podajemy zazwyczaj makaron ryżowy! Makaron świderki można natomiast wykorzystać do sosów, zup, jak i również do zapiekanek makaronowych - pieczony w piekarniku pod warstwą mozzarelli smakuje wyśmienicie! Makaron kukurydziany to także makaron bezglutenowy - nie zawiera jaj, pszenicy ani drożdży, jest więc idealny dla osób cierpiących na celiakię. Makaron żytni może być doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych i wegetariańskich!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium