PEKTYNA OWOCOWA 25g Na 2 kg OWOCÓW amidowana RADIX
Opis
posób użycia/Zastosowanie:
do sporządzenia dżemu należy przygotować: 2 kg owoców, 1 kg cukru, 2 płaskie łyżeczki kwasu cytrynowego, 1 opakowanie pektyny. Sposób wykonania: owoce umyć, wypestkować, większe owoce rozdrobnić. Umieścić je w garnku. Pektynę wymieszać ze szklanką cukru. Do gotujących się owoców dodać mieszankę cukru z pektyną oraz pozostały cukier. Po rozpuszczeniu się cukru dodać kwasek cytrynowy. Zagotować, ciągle mieszając (około 5 minut). Zdjąć z ognia, w razie potrzeby powstałą pianę zebrać. Gorącym dżemem napełnić słoiki i natychmiast zamknąć. Zaleca się pasteryzację około 20 minut.
Dane techniczne
MASA NETTO: | Masa netto: 25G |
SKŁDNIKI: | pektyna amidowana ( pektyna E44(i), DEKSTROZA) |
KRAJ POCHODZENIA: | NIEMCY |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 1130 kJ/270 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 44g w tym cukry 44g |
BIAŁKO: | Białko: 0,5g |
SÓL: | Sól: 3,8g |
BŁONNIK: | Błonnik: 46g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |