Producenci
 

Swojska Piwniczka Opinie z ekomi-pl.com

5285_2469
  • promocja - %

BEZGLUTENOWA BREAD MIX MIESZANKA NA CHLEB I PIZZE 1Kg BEZGLUTEN

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Cena: 15,74 zł 20,19 zł 15.74
ilość + -szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: BEZGLUTEN
Kod produktu: 5906720576069

Opis

Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę 1 kg

Bread Mix Bezgluten to oryginalna kompozycja składników, z której można przygotować apetyczny chleb bezglutenowy lub spód do bezglutenowej pizzy. Mieszanka Bread Mix Bezgluten to dobry sposób na wzbogacenie codziennej diety bez glutenu. Osoby, które unikają glutenu nie muszą rezygnować ze smaku domowej pizzy oraz chrupiącego chleba. Na bazie Bread Mix Bezgluten można przygotowac także apetyczne bułeczki oraz ciasto drożdżowe.
Sposób użycia/Zastosowanie:

Chleb: 500g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.
Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h .
Pizza:
250 g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 3 łyżeczki soli (5 g), 1 łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody,10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).

Dane techniczne

MASA NETTO: Masa Netto:1 Kg
SKŁDNIKI: składniki: skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa (6%), mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość Energetyczna:1488 kJ/351 kcal
TŁUSZCZE: Tłuszcze:0,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
WĘGLOWODANY: Węglowodany:82g w tym cukry: 1,0g
BIAŁKO: Białko: 1,9g
SÓL: Sól: 0,058g
BŁONNIK: Błonnik: 3,5g
ALERGENY: Produkt Bezglutenowy
KONSERWANTY: Produkt Bez Konserwantów

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl