Ekologiczny Sos Tamari ( mocny sos sojowy, soja sos) 250 ml / Yakso
Zależy Ci na tym, by w diecie swojej i swojej rodziny stosować jak najmniej chemii? Zastąp więc tradycyjne mieszanki i sosy przyprawowe, naszpikowane ulepszaczami, doskonałym naturalnym produktem. Jest to Ekologiczny Sos Tamari ( mocny sos sojowy, soja sos) 250 ml / Yakso , bardzo popularny w kuchni japońskiej.
Powstaje on ze sfermentowanych, ekologicznych nasion soi. Proces ten trwa naprawdę długo, bo aż 1,5 roku! To sekret intensywności i niezwykłego aromatu tego sosu. Pasuje on nie tylko do egzotycznych dań! Jak najbardziej możesz go używać jako zastępnik konwencjonalnych przypraw do tradycyjnych polskich zup i sosów.
Bazuje wyłącznie na naturalnych składnikach - nie zwiera konserwantów i ulepszaczy smaku
POJEMNOŚĆ: | Pojemność: 250ml |
SKŁDNIKI: | ziarno soji 39%, woda, sól morska, Aspergilus Oryzae - Koji |
KRAJ POCHODZENIA: | ROLNICTWO UE |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 0,1 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 7,3g w tym cukry 0g |
BIAŁKO: | Białko: 10g |
SÓL: | Sól: 13g |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
Żaneta Wenda "ProWend.com" | ul. Zawadka 96A | 34-100 Wadowice | woj. małopolskie | tel:.795816067 | e-mail:sklep@swojskapiwniczka.pl
Ilona
Bardzo dobry produkt, idealny do sushi ale nie tylko, używam jako zamiennik zwykłej soli.