Agar Agar jest to środek żelujący otrzymywany z wodorostów morskich,
znakomicie nadaje się do sporządzania galaretek, deserów owocowych, warzywnych
itp. Agar Agar jest bardziej zdrowszy od żelatyny i wydajniejszy, zawiera
80%błonnika. Substancja nie posiada zapachu ani smaku przez co nie zmienia
smaku przygotowywanych potraw.
MASA NETTO: | 20g |
SKŁDNIKI: | agar agar |
KRAJ POCHODZENIA: | Hiszpania |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 720kJ/172kcal |
TŁUSZCZE: | tłuszcz: mniej niż 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g |
WĘGLOWODANY: | węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g |
BIAŁKO: | białko: mniej niż 0,1g |
SÓL: | Sól: 0,0g |
ALERGENY: | Produkt może zawierać alergeny w tym gluten. |
Żaneta Wenda "ProWend.com" | ul. Zawadka 96A | 34-100 Wadowice | woj. małopolskie | tel:.795816067 | e-mail:sklep@swojskapiwniczka.pl
Lidia Wasiliuk D.
Bez smaku i zapachu
Magda
Dobry zamiennik żelatyny